01 / 05 / 2024

Nazillililer kentsel dönüşüm istiyor!

Nazillililer kentsel dönüşüm istiyor!

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Yıldıztepe Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar ‘Kentsel Dönüşüm’ talebinde bulundu. Mahalle Muhtarı Ahmet Sak ise mahallelilerin isteği üzerine Belediyeye başvurmak için hareket geçti.



Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Yıldıztepe Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar ‘Kentsel Dönüşüm’ talebinde bulundu. Mahalle Muhtarı Ahmet Sak ise mahallelilerin isteği üzerine Belediyeye başvurmak için hareket geçti.


Mahalledeki 61 sokak kuzeyinde yer alan 144, 146 ve 148 sokaktaki yolların darlığından ve evlerin sıklığından şikayetçi olan bölge sakinleri, mahallerine itfaiye ve ambulansın girmemesinden dolayı isyan etti. Yangm çıkması veya sağlıkla ilgili bir durum olduğunda araçların sokaklarına giremeyecek olmasından dolayı sürekli tedirgin olduklarını belirten bölge sakinleri çareyi mahalle muhtarlarına başvurarak arıyor. Bölgedeki sokakların çok dar ve evlerinde birbirine çok yakın olduğunu söyleyen Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Ahmet Sak. bölge sakinlerinin endişesinde haklı olduğunu dile getirdi. Muhtar Sak. bu sokaklarda ikamet eden vatandaşların da talebi üzerine bıı bölgede Kentsel Dönüşüm uygulanması için en kısa sürede Belediyeye dilekçe vereceklerini ifade etti. 


"İTFAİYE VE AMBULANS GİREMİYOR" 


Mahallerindeki 61 sokak kuzeyinde bulunan 144, 146 ve 148 sokaklardaki evlerin birbirine çok yakın, sokaklarında çok dar olduğunu aktaran muhtar Ahmet Sak. 

itfaiye ile ambıılans m bu sokaklara girememesinin çok büyük sorun olduğunu dile getirdi. Muhtar Sak. "Bu bölgede bulunan evler Yıldıztepe Mahallesinin ilk evleri. 

Buraya eski Yıldıztepe Mahallesi deniliyor. 

Bir vaııgm anında ne bir itfaiye nede bir ambulans o sokağa giremiyor. Yol açılma imkanı da yok çünkü evler birbirine çok sık yapılmış. Beıı eski bir belediyeciyim. Bu bölgenin bu sorununu ııasıl çözebiliriz diye araştırmalar yaptım. En sonunda bu bölgenin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğuna karar verdim. Bu bölgelerde ikamet eden vatandaşlarla görüştüğümde de olumlıı geri dönüşler aldım. Bizim görevimiz vatandaşlarımızın, mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımızın sorunlarını ve taleplerini ilgili makamlara bildirmektir. 


Hem Nazilli'ye örnek olması adına, hem de il olmaya aday bir ilçede kentsel dönüşümün olması büyük önem arz edecektir. Belediyenin de bu talebimize olumlu dönüş yapacağını düşünüyoruz. Bu bölgeye kentsel dönüşüm olması ile ilgili olarak eıı kısa içerinde Belediyeye dilekçe vereceğiz" ifadelerini kullandı. 


Aydın Ses Gazetesi


Geri Dön