02 / 05 / 2024

Nazmi Durbakayım: Konut sektörü düşük faiz istiyor!

Nazmi Durbakayım: Konut sektörü düşük faiz istiyor!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Sektör olarak beklentilerimiz istikrarlı bir hükümet ve makro ekonomik dengelerin bozulmaması" dedi.



Seçimlerin inşaat sektörüne etkisini değerlendiren Nazmi Durbakayım, şunları anlattı: "Sektör, genel seçimlere daha hassas. İnşaat sektörü, seçimlerin uzun aralıklar sergilediği dönemlerde ciro açısmdan gelişim gösteriyor. Seçmenin sıklıkla sandık başma gittiği dönemlerde ise daha durağan bir gelişim sergiliyor. 



Genel görüş, seçim döneminde 'bekle gör' pozisyonuna giren konut alıcısının seçimin ardından ertelediği alımı yapüğı yönünde. Seçimlerin sonucuna göre yeni projeler ve alımlar çok hızlı veya temkinli olarak devreye girer ve konjonktüre göre kendi dinamiklerini bulur. Ekonomideki dengeler ve disiplin bozulmadığı, siyasi istikrar devam ettiği sürece bir problem olacağım sanmıyorum. Bu iki önemli faktör gerçekleşirse, konut kredisi faiz oranlarının çok makul seviyelere doğru inişe geçeceğini söyleyebiliriz. 

Faiz seviyesinin istikrarlı bir şeküde gerileyerek eski noktalara gelmesi, nişanlan heyecanlandıracak ve yatırımları yine gayrimenkule yöneltecektir." 



Türkiye Gazetesi


Geri Dön