19 / 05 / 2024

Necati Doğru: İki villacı yoksulu polise coplatıyor!

Necati Doğru: İki villacı yoksulu polise coplatıyor!

Necati Doğru Vatan Gazetesi'ndeki köşesinde "iki villacı yoksulu polise coplatıyor!" başlıklı yazıyı kaleme aldı



Ülkemiz çok hızlı zenginleşiyor(!)İnsan hakkına saygı da tavan yaptı; yoksul insanlar, kim olduklannı unutup da "villa yapılmakta olan arazilerden hak istemeye kalkınca" onlara hadlerini polis dayağı ile bildiriyorlar. İki villacı bir oldu. Yoksulu polise coplatıyor. Merak etmeyin.
İki villacıyı tanıyorum. İsimlerini açıkça yazacağım.  TOKİ  (Toplu Konut İdaresi) Başbakan'a bağlıdır. Tayyip Erdoğan, gecekondu semtlerinde yoksul bir ailenin oğlu olarak büyüdü; Başbakan olunca "bu ülkede herkes villada oturmayı hak ediyor" düşüncesine geldiği için öncelik aldı "villada oturmayı" seçti. Başbakan'a bağlı TOKİ idaresi, Hazine'den kendisine "kentsel dönüşüme" katkı yapsın diye devredilen İstanbul'un yoksul gecekondu semti Ayazma'da 200 dönümlük (200 bin metrekare) iman alınmış kent arsasını son yıllann parlayan iş adamı Ali Ağaoğlu'nun inşaat şirketine "hasılat paylaşımı" ortaklığıyla verdi.

İşte bu iki villacı bir oldu.

Polise yoksulu hırpalatıyor. Ayazma'daki bu araziye köylerden, kasabalardan çulsuzlar, işsizler, eğitimsizler, mesleksizler (!) gelmişler. Ev alacak paraları yok. Yoksulluğun gözü kör olsun. Ayazma'daki hazine arazisini gece karanlığında çevirmiş, üstüne plansız, projesiz, sıvasız, boyasız, çirkin, görüntü kirliliği yaratan, göz zevkini bozan gecekondular yapmışlar. İşte sonradan villa sevici olmuş Başbakan'a bağlı TOKİ idaresi, Ayazmalı yoksullann gecekondulannın bulunduğu bu 200 bin metrekare araziyi villa yapıcı Ali Ağaoğlu'nun şirketine verdi. Villa yapıcı Ağaoğlu çok cömert! Gönlü gani! Ayazma'da adını "My World Europe" (ne demekse) koyduğu 3100 konutluk yeni yaşam alanındaki dairelerden 12 tanesini basketbol milli takımımızın "12 dev adamına" şan olsun diye beş kuruş almadan hediye ediyor. Gözlerini ufuklara dikerek; "Bu ülkede herkes villada yaşamayı hak ediyor" diye iyimser içerikli mesajlarla Başbakan'a da destek veriyor

Ne kadar hoş bir temenni!

Fakat Ayazma'da üzerinde lüks konutların, rezidansların, alışveriş merkezlerinin, golf sahalarının, yüzme havuzlarının, 10'uncu kat bahçeleri ile villalarının yapıldığı Hazine arazisine gecekondu yapmış olanların evleri yıkılıyor, direnenler polis çağrılarak dövdürülüyor, dürtükleniyor, itekleniyor, ötekileştiriliyor. İki villacı bir oldu. Yoksula haddini bildiriyor. Ayazma'da destan yazılıyor.
Vatan/Necati Doğru
 


Geri Dön