01 / 05 / 2024

Necip Nasır: İzmir'de kentsel dönüşüme hemen başlanmalı!

Necip Nasır: İzmir'de kentsel dönüşüme hemen başlanmalı!

İzmir'in deprem riski açısından dünyada 7'nci sırada olduğunu söyleyen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, yerel yöneticiler, bir an önce dönüşüm konusunda ellerini taşın altına kovmaları gerekiyor dedi...



Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, yeni başkanlara seslendi, Yerel yöneticiler, bir an önce dönüşüm konusunda ellerini taşın altına kovmaları gerekiyor dedi.


İzmir'in deprem riski açısından dünyada 7'nci sırada olduğunu söyleyen Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, "Yeni belediye başkanların, İzmir'in kentsel dönüşümü konusunda ellerini hemen taşın altına koymaları gerekiyor" dedi. Şu ana kadar seçim ortamından dolayı yerel yöneticilerin kentsel dönüşümle ilgili frene bastığını savunan Necip Nasır, "İzmir'de inşaat sektörünün potansiyelini gerçek anlamda ortaya çıkaracak kentsel dönüşüm, tam anlamıyla yaşama geçirilemedi. Kentsel dönüşümdeki en büyük etken, yeni başkanların tutumları olacak. Çünkü bir ilçenin sorunlarını sosyal ve kültürel yapısını en iyi bilen kişiler yerel yöneticilerdir. 


Bu noktadan sonra kentsel dönüşüm konusunun da hızlanacağını düşünüyorum. Belediye başkanları, üstlendikleri misyonu yerine getirirlerse, bu durum onlara da olumlu yansıyacaktır. İlçelerden başlayarak mahalle mahalle, sokak sokak planlama yapılması; halkın görüşleri ve beklentilerinin belirlenmesi lazım" diye konuştu. 

Müteahhitler Federasyonu'nun (MÜFED) önemli bir güçbirliğini yaşama geçirerek, kentsel dönüşümde etkin rol alacak bir şirketin kuruluşunu da gerçekleştirdiğini hatırlatan Nasır, kurulan yeni şirketle kentsel dönüşümle ilgili projeler üreteceklerini ve bu ayın sonunda harekete geçmeyi hedeflediklerini vurguladı.


"EKONOMİ DE GELİŞİR" 


"Bizim için önemli olan İzmir'de iş yaparak, katma değerin İzmir'de kalmasını sağlamaktır" diyen Necip Nasır sözlerini şöyle sürdürdü: "Kentsel dönüşümden sonra oluşturulacak projelerin,  İzmir  ekonomisine can vereceğini düşünüyorum. 


Kurduğumuz güçbirliğiyle 200 sektöre ve 4 - 5 bin kalem malzemeye ulaşan inşaat sektörünü canlandıracak projelere imza atacağız. Bu da, İzmir ekonomisi için büyük bir kazanım olacak. Yeni projelerle işçisinden mühendisine kadar pekçok farklı alanda yeni istihdam yaratacağız." İzmir'de yeni inşaat yapılacak arazi olmaması sonucu inşaat sektörünün İzmir'de beklenildiği oranda büyüyemediğini söyledi, "Arsa üretilmezse inşaat gelişemez" dedi. 


Sabah Egeli 


Geri Dön