29 / 04 / 2024

Necip Nasır: İzmir'in yüzde 85'i kentsel dönüşümle yenilenmeli!

Necip Nasır: İzmir'in yüzde 85'i kentsel dönüşümle yenilenmeli!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, "Yapılan dönüşüm, toplumun beklentilerine cevap vermeli. İlçenin yapısını en iyi bilen kişiler olan yerel yöneticiler bu alanda etkin rol olmalı" dedi.




İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşümle yenilenmesi gerektiğini belirten Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, "Yapılan dönüşüm, toplumun beklentilerine cevap vermeli. İlçenin yapısını en iyi bilen kişiler olan yerel yöneticiler bu alanda etkin rol olmalı" dedi. 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır önderliğinde 3 ilçeye ziyaret gerçekleştirerek Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile görüşen MÜFED üyeleri, başta kentsel dönüşüm, yeni arsa üretilememesi ve binalardaki çıkma düzenlemesi ile ilgili sorunları dile getirdi. Başkan Necip Nasır, amaçlarının kurumsal bir yapıda hareket ederek daha hızlı ve akılcı çözümler yaratmak olduğunu vurguladı. 


Beton yığını olmamalı 

Kentsel dönüşümün nitelikli olması gerektiğine de dikkat çeken MÜFED Başkanı Nasır, "Dönüşüm çalışmaları toplumun beklentilerine cevap vermeli, sosyal yapı ve çevreye uyumlu binalar inşa edilmeli. Bir ilçenin yapısını en iyi bilen kişiler olan yerel yöneticiler bu konuda harekete geçmeli" dedi. Eski binaları yıkıp yerine yenisini yapmanın, sadece depreme karşı dayanıklılığı artıracağını, fakat kenti bir beton yığınına çevireceğini belirten Nasır, "Amacımız gecekondu dönüşümü yapmak değil. Bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir  İzmir  bırakmak istiyoruz. Özellikle kent merkezinde dönüşüme ihtiyaç var. İzmir'deki 12 ilçeden müteahhit ve işadamları dernek başkanlarını MÜFED çatısı altında topladık. İzmirli müteahhitler olarak, kentsel dönüşüm konusunda aktif rol oynamak istiyoruz" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön