02 / 05 / 2024

Necip Nasır: İzmir'in yüzde 85'i kentsel dönüşümle yenilenmeli!

Necip Nasır: İzmir'in yüzde 85'i kentsel dönüşümle yenilenmeli!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) sektörün sorunlarını ve kentsel dönüşümü masaya yatırdı. MÜFED Başkanı Necip Nasır, yapılan dönüşümün nitelikli olması ve toplumun beklentilerine cevap vermesi gerektiğini belirtti.



Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) sektörün sorunlarını ve kentsel dönüşümü masaya yatırdı. Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır başta kentsel dönüşüm, yeni arsa üretilmemesi ve binalardaki çıkma düzenlemesi ile ilgili sorunlara çözüm beklediklerini söyledi.


İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşümle yenilenmesi gerektiğini belirten Nasır " Yapılan dönüşüm nitelikli olmalı, toplumun beklentilerine cevap vermeli, sosyal yapı ve çevreye uyumlu binalar inşa edilmeli" dedi. Necip Nasır, bir ilçenin yapısını en iyi bilen kişiler olan yerel yöneticilerin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 


Eski binaları yıkıp yerine yenisini yapmanın, sadece depreme karşı dayanıklılığı arttıracağını, fakat kenti bir beton yığınına çevireceğini belirten Necip Nasır, " Bizim amacımız gecekondu dönüşümü yapmak değil. Bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir  İzmir  bırakmak istiyoruz. Özellikle kent merkezinde dönüşüme ihtiyaç vardır. İzmir'deki 12 ilçeden müteahhit ve iş adamları dernek başkanlarını MÜFED çatısı altında topladık. İzmirli müteahhitler olarak, kentsel dönüşüm konusunda aktif rol oynamak istiyoruz" diye konuştu. 


Habertürk Egeli


Geri Dön