Kent Haberleri

Neden herkes spek hisselerin peşinde! İşte çok kazandıran fonların tuttuğu hisseler!

Borsa İstanbul’da uzun süre dalgalı devam eden süreç Türkiye’nin gri listeden çıkışıyla birlikte yerini yükselişe bıraktı. Ekonomist Mert Başaran, borsada yatırım yapanları uyararak, “Neden herkes spek hisseleri soruyor” diyerek, çok kazandıran fonların elindeki şirketleri açıkladı.

Borsa İstanbul bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle işlemlere kapalı. BIST 100 endeksinde geçtiğimiz hafta 11 bin eşiği geçildi. Önümüzdeki günlerde endeks bu seviyenin altına sarksa da uzmanlar bu düşüşün kalıcı olmayacağı görüşünde.

Türkiye’nin gri listeden çıkmasıyla birlikte son dönemde borsada iyimser hava hakim. Belirsizliğin ortadan kalmasıyla yatırımcının yeniden borsaya olan ilgisi artıyor.

Ekonomist Mert Başaran, her gün yolda, metroda kendisine spek hisselerle ilgili soru sorulduğunu, neden insanların bu şirketlere ortak olmak istediğini anlamadığını söyledi. Başaran, https://x.com/MertBasaran_inv X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,

Her gün yolda, metroda herkes bir hisse soruyor 1 kisi bile bu hisseleri sormuyor,nerde spek hisse var onu soruyor!

Neden ? Neden biz dev şirketlere değil 2 masa 1 kasa şirketlere ortak olmak istiyoruz? Nedeni ne olabilir? “ diye sordu. Başaran en çok kazandıran fonların ellerinde tuttuğu hisseleri paylaştı.

İŞTE O PAYLAŞIM VE VATANDAŞTAN GELEN CEVAPLAR

Borsa İstanbul'da bu hafta 6 şirket temettü dağıtacak! İşte 15-19 Temmuz 2024 temettü listesi

Darphane altın basmaya yetişemiyor! Yatırımcılar fiziki altına hücum ediyor! İslam Memiş'ten son dakika altın yorumu!

Ziraat Bankası'ndan aylık 17 bin 739 TL taksitle 2.5 milyon TL'lik konut kredisi kampanyası!

Euro, doları solladı! Zirveye yükseliyor! Euro/TL bugün ne kadar? 15 Temmuz 2024 Euro/TL kuru 

Gayrimenkul uzmanı açıkladı: Arsadan daha çok değerlenecek, mutlaka alın!