26 / 05 / 2024

Nedim Özbek: Güneşli'ye 5 yıldızlı otel yapacağım!

Nedim Özbek: Güneşli'ye 5 yıldızlı otel yapacağım!

Redstar'ın patronu ve RDS & Reform İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Özbek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesini açıklamasının ardından konut satışlarının artmaya başladığını söyledi



Özbek, artışın kendilerine yüzde 20'lik yansıması olduğunu belirtirken, müşterilerin 'Kanal'ı görüyor mu' diye sormaya başladıklarını ifade etti

Tekstil sektörünün önde gelen isimlerinden Nedim Özbek'in ilk gayrimenkul projesi Star Towers, satışlarıyla, inşaatıyla yükselmeye başladı. 100 milyon dolarlık yatırım bedeliyle hayata geçirilecek proje farklı konsepti ile dikkat çekiyor. Redstar'ın patronu ve RDS & Reform İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Özbek'le seçim öncesi açıklanan projelerin gölgesindeki sektörü konuştuk.

Projenizde durum nedir

2012 Aralık ayı olan teslim tarihini 3 ay öne çekiyoruz.

Yurtdışından çok talep var. Bölge yatırım yapanlara inanılmaz bir rant sağlıyor. Aldığı dairenin değeri artıyor. Yurtdışı talep diyoruz ama hepsi Türk vatandaşı. Nijerya'da oturanı da var, Avustralya'da oturanı da. Birikimlerini hem bir yatırım olsun, hem de buradaki anne babasına akrabasına katkı olsun diye bu tür projelerde değerlendiriyorlar.

YÜZDE 20'LİK ARTIşž

Yeni projelerin etkisi var mı

Kanal İstanbul projesinin, kurulacak yeni şehirlerden birinin yakın konumda olması, bölgeyi birden bire ayaklandırdı. Başbakan Erdoğan'ın açıklamasından sonra, konut alımları inanılmaz fazlalaştı. Piyasada bir durgunluk var deniyor ama, bu durgunluk o bölge için geçerli değil. Bu durum bizim satışlarımıza da yansıyor. Başbakan'ın açıklamasından sonra yüzde 20'lik bir artış var. Biz önceleri 'çılgın Proje'ye bağlayamadık. Gelen adam diyor ki '30. kattan yer alırsam, Kanal İstanbul'u görecek miyim' diye soruyor.

KANAL VE BOĞAZ MANZARALI

Görebilecek mi

Hakikaten görecek. Bizim yerimiz tepe olarak yüksek. 30. kat deyince 100 metreden yükseğe çıkıyorsun. 100 metreden çamlıca'ya kadar görülüyor. Biz hem Kanal hem Boğaz manzaralıyız diyoruz. Marmara'yı da görüyoruz.

ARTIK 4 DUVAR SATILMIYOR

Sektörde trend nereye doğru gidiyor

şžehir dışındaki projeler daha revaçta. Yurtdışında olduğu gibi, gündüz iş için şehir merkezine, akşam olunca da şehir dışındaki evlere. çünkü şehir merkezi artık bu yükü kaldırmıyor.

Sektör açısından bakarsanız artık projeler konuşuluyor. Eskiden bir müteahhit gelir, arsa alır bir blok dikerdi. Altında otopark, sosyal tesis, çocuk oyun alanları yoktu. şžimdi artık 4 duvar satamıyorsunuz.

KADINLARA ÖZEL HAVUZ

Ne satıyorsunuz

Yaşam alanları satıyoruz. Mesela kadınlara özel havuz yaptık. Belki yandaki erkek komşusuyla aynı havuzu paylaşmak istemeyebilir. Bunu düşünerek rahat bir şekilde vakit geçirebileceği bir sosyal tesis yapıyoruz. Kadınlara hamamını, saunasını, fitness'ini, havuzunu ayrı yapıyoruz.

Böyle bir talep mi vardı, yoksa sizin bir konseptiniz mi bu

Bir araştırma yaptık, çok düşündük. Bunu ilk yapan biziz. Herkes bu riski alamıyordu. İnternet sayfalarından bize yobaz diyen de oldu. Biz burada kadınların vakit geçirecekleri yerin onlara ait olmasını istedik. Fakat bunun yanında kadın erkek girilebilecek bir havuz daha yapıyoruz. İsteyen istediğini tercih etsin.

REZİDANSTA AİLE SAADETİ

Size özel başka farklılık

Her blokta bir katı o bloğun sosyal aktiviteleri için ayırdık. Kimse bir bloğu feda etmiyor. Davetini, nişanını yapacağı, maçını izleyebileceği alanlar. Gelenekten Geleceğe diyoruz. çünkü eskiden komşuluk ilişkileri vardı. şžimdi komşunuzun kim olduğunu bile bilmiyorsunuz. Hele tek odalılara kaydıktan sonra ipin ucu iyice kaçtı. İnsanlar tek odalı dairelerden rahatsız olmaya başladı. Biz onu gördük 1+1, stüdyo koymadık. İnsanlar aile ortamında yaşasın istedik. Tek odalı daire seçenlerin hepsi bir değil ama farklı amaçla kullananlar oluyor. Günlük kiralamalar bile oluyor. Ailemizin, çocuklarımızın nasıl yaşamasını istiyorsak öyle bir yapalım dedik. Biz rezidansta insanlara aile saadeti yaşamak istiyoruz.

Kendine penthause ayırdı

Siz nerede oturuyorsunuz, kendinize de buradan daire ayırdınız mı

Ben Hadımköy'de müstakil bir villada oturuyorum. Alkent 2000'de oturuyorum. Bu projeden de kendime üst kattaki penthause dairelerden birini ayıracağım. çünkü o keyfi ben de yaşamak istiyorum.

Projede fiyatlar nedir

Satışa çıktığımızda m2 fiyatımız 1300-1500 arasıydı. şžu anda 1600'lerden başlıyor. Tek bir bloğu satışa çıkarmıştık ama 2.5 blokluk kısmı satmış olduk.

Güneşli'ye otel Caddebostan'a rezidans

Yeni proje var mı

İki proje üzerinde çalışıyoruz. Biri karşıda Caddebostan'da 225 konutluk bir proje için görüşüyoruz. çok iddialı bir proje olacak. Yine 1+1 yok. Bizim bir tarzımız var. Bizim belli bir hedef kitlemizin olması lazım. Bu işin sürekli olması lazım.

Bir diğer projemiz ise otel. Redstar'ın merkezini arka tarafta bir yerimiz var oraya taşıyacağım. Burayı da 5 yıldızlı bir otel yapacağım. Proje çiziliyor, 6 aya kadar inşaata başlarız. 140 odalı business tarzı bir otel olacak. Bölgede zaten otel açığı var. Bu bölgede 3 tane yapılacak otel projesi var.

Tekstil aşkımız bitmez

Siz inşaata neden geçtiniz Tekstilde işler bozuldu diye mi

Tekstilde işler eskisi gibi değil. Zorlaşıyor. Farklılaşma adına özel renk, özel tarz ürünler geliştirmeniz lazım. Tekstildeki işimiz devam ediyor. Biz turizm sektöründe de faaliyetteyiz. Bodrum ve İstanbul'da otellerimiz var. Neticede 'Tekstilde iş bitti, inşaata girelim' demedik. Büyük şirketlere baktığınızda, farklı sektörde faaliyet gösteren 10'un üzerinde şirketleri var. Tekstilden vazgeçmiş değiliz. Tekstil bizim için asla bitmeyecek aşkımız. Zaten yüzde 99 ihraç firmasıyız. Cirolarımızı da düşürmedik.
Yeni şžafak/Yılmaz YILDIZ


Geri Dön