29 / 04 / 2024

Bilici, TSKB GYO ile Adana'ya 5 yıldızlı otel yapacak!

Bilici, TSKB GYO ile Adana'ya 5 yıldızlı otel yapacak!

Mehmet Ali Bilici, "Adanalı tekstil firmalarının borsada oluşturduğu kötü imajını sileceğiz. Elde edeceğimiz gelirle şehre 5 yıldızlı otel yapacağız" dedi. Bilici: Söz konusu yatırımı TSKB GYO ile yarı yarıya  ortaklık şeklinde yapacağız, diye konuştu...



Mehmet Ali Bilici, "Adanalı tekstil firmalarının borsada oluşturduğu kötü imajını sileceğiz. Elde edeceğimiz gelirle şehre 5 yıldızlı otel yapacağız" dedi. GAP, Mango, Marks&Spencer ve Zara gibi dünyaca ünlü markalara fason üretim yapan  Adana  merkezli Bilici Yatırım, borsaya açılmaya hazırlanıyor. Hisselerinin yüzde 33.1'ini harka açacak olan şirket mayıs ayının ikinci haftasında İMKB'de işlem görmeye başlayacak.

Şirket, 20 milyon 73 bin lira olan sermayesini 30 milyon liraya çıkaracak. Sermaye artırımı temsil eden hisse senetleri 2.70 liradan halka arz edilecek. Hisselerin yüzde 90'ını yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 10'unu da yurtiçi kurumsal yatırımcılara satılacak. Bilici Yatırım, halka arzdan yaklaşık 27 milyon lira gelir bekliyor.

Geri alım garantisi

Halka arz sonrası şirketin piyasa değeri 81 milyon lira olacak. Halka arzdan paya alan yurtiçi bireysel yatırımcılara hisseleri 4 ay boyunca ellerinde tutmaları durumunda geri alım garantisi verilecek. Bu işlem için 8 milyon lira fon ayırdı. Bilici Yatırım, 2010 yılında 23.5 milyon lira ciro, 3.8 milyon lira da net kâr elde etti. Başarılı bir halka arz beklentilerini dile getiren Bilici Yatırım Başkanı Mehmet Ali Bilici, "Adanalı tekstil şirketlerinin borsada oluşturduğu kötü imajı sileceğiz" dedi.

1 ay içinde başlarız

Şirket  ürünlerinin dünyanın 20 ülkesine ihraç edilen ve GAP, Mango, Marks&Spencer ve Zara gibi, 200'e yakın tekstil devi tarafından tercih edildiğini belirten Bilici, halka arz kararının holdingleşme doğrultusunda alındığını ifade etti.  Halka arzdan elde edecekleri geliri Adana'da 203 odalı 5 yıldızlı otelin inşaatında kullanacaklarını dile getiren  Bilici, "Söz konusu otelin ismi için dünyadaki otel zincirleriyle görüşme halindeyiz. En geç 1 ay içinde otelin inşaatına başlayacağız ve 18 ay içinde tamamlamayı düşünüyoruz. Bu yatırımın maliyeti 30 milyon lira büyüklüğünde olacak. Söz konusu yatırımı TSKB GYO ile yarı yarıya  ortaklık şeklinde yapacağız" diye konuştu.
İnşaat ve Enerji Grup Başkanı Tamer Bilici de iplik büküm ve kumaş boya apre şirketlerini 2010 yılında birleştirerek, Bilici Yatırımı oluşturduklarını bildirdi.

Enerji sektöründe de büyüyecek

Bilici Yatırım'ın hali hazırda 2 MW'lık doğalgaz çevrim santrali bulunuyor. Bununla kendi fabrikalarının enerji ihtiyacını karşıladıklarını anlatan Mehmet Ali Bilici, elinde ruhsat bulunan şirketlerle görüşme halinde olduklarını, yakında enerjiye yatırım yapacaklarına dikkat çekti. Bilici, "Yenilenebilir enerji sektöründe aktif olmayı planlıyor, fırsatlara bakıyoruz. Bilici Yatırım aktifinde yer alan, Adana Ceyhan'da, merkezi lokasyonda bulunan eski çırçır fabrikasının arazisinin değerlendirilmesi için alternatif projeler üzerinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" dedi.
Bugün/Zeynep CEYLAN


Geri Dön