28 / 04 / 2024

NEF Flats 163 Levent'in yüzde 65'i 33 günde satıldı!

NEF Flats 163 Levent'in yüzde 65'i 33 günde satıldı!

NEF Flats 163 Levent', tasarım ve gayrimenkulde uluslararası bir Türk markası olacak...



Altyapı sektöründe dünyadaki dört büyük şirketten biri olan DIK (Deutsche Infrastruktur Kapital-Alman Altyapı Sermayesi), Timur Gayrimenkul ile yarı yarıya ortaklık kurarak Türkiye gayrimenkul sektörüne girmişti. 5 yıl içinde Türkiye'ye 2 milyar euro'luk yatırım yapmayı planlayan DIK'in ilk ortaklık projesi 'NEF Flats 163 Levent' oldu. Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım AŞ'nin yeni projesi 'NEF Flats 163 Levent', tasarım ve gayrimenkulde uluslararası bir Türk markası  olacak.

Fold Home'u getirdi

Geçen hafta New York'ta hem Timur Gayrimenkul'un kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur ile hem de yeni projesi 'NEF Flats 163 Levent'le tanıştık. Erden Timur, 28 yaşında. Mersinli ve asıl mesleği avukatlık... 2004'te Timur Gayrimenkul'u kurmuş ve inşaat sektörüne, Mersin'de 96 bin metrekarelik inşaatla giriş yapmış. Mersin'deki Lemontri ve Timur Residence projelerinde Japon Mimar Tatsuyo Yamamoto ile çalışan Erden Timur, Türkiye'de ilk defa Fold Home (katlanır ev) sistemini kullanmış.  Erden Timur, İsviçre patentli Fold Home sistemini İstanbul'da inşa edeceği 'NEF Flats 163 Levent'te kullanacak. Erden Timur, bu projede birlikte çalışacağı mimarları da New York'tan seçmiş. Fold Home sistemi, daire sahiplerini, 'kırk yılda bir kullanılan' misafir ve yemek odası  gibi fazlalıklardan kurtarıyor. Söz konusu sistem 1+1 dairede oturup, 25 misafiri yemeğe almayı, hatta yatıya misafir ağırlamayı  olanaklı hale getiriyor. Yani sistem '25 odalı, 60 metrekare' bir ev yaratıyor!

Hobi alanları tasarladı

Örneğin, 'NEF Flats 163 Levent'te, 1+1 evi olan, 20 kişilik misafir ağırlamak istediğinde, binadaki 'davet odası'nı  5 ile 15 lira arasmda kiralıyor. Yatıya misafir geldiyse misafir odası, toplu film izlemek için sinema odası kiralıyor. Böylelikle evde ayda bir 'belki' kullanılan ama ısınmadan temizliğe tüm bakımı yapılan odalar, dairenin dışına taşmıyor. Hatta bilardo odası ve spor salonu gibi farklı hobiler için hazırlanmış 25 oda sayesinde, 'bir evde olmayacak kadar çok odaya' sahip olunuyor.

Dairelerin yüzde 65'i 33 günde satıldı

Timur Gayrimenkul, yabancı ortağı DIK'le birlikte Gültepe, Göztepe ve Kemerburgaz Göktürk'te üç NEF projesi daha yürütüyor. Projelerin yatırım değeri 253 milyon dolar. 'NEF Flats 163 Levent'in hedef kitlesi, aylık geliri 2000-3000 lira arasında olan genç profesyoneller. Bu gelir grubundaki çalışanların, kira öder gibi ev sahibi olması düşünülüyor.

Daire fiyatları 224 bin ile 480 bin lira arasında değişiyor. Erden Timur, dairelerin yüzde 65'inin 33 günde satıldığını belirtiyor. Erden Timur, "Yüzde 100, hatta daha yüksek kârla satış yapan firmalar var. Biz yüzde 35 kâr marjı koyduk" diyor. 'NEF Flats 163 Levent', 308 dairelik, 131 metre yüksekliğinde bir bina olacak. Projenin Mayıs 2012'de bitmesi planlanıyor.
Posta/Huban Ayşem

 


Geri Dön