Genel

Nef İki'yi Burç Halifa'yı tasarlayan SOM çizdi

Dubai'de 811 metrelik dünyanın en yüksek binası Burç Halifa'yı tasarlayan mimarlık ofisi SOM, İstanbul'da da bir Türk şirketi için konut projesi çizdi

Timur Gayrimenkul şirketi İstanbul Eyüp ilçesindeki 15 bin metrekarelik arsada, SOM'un tasarladığı 350 konut ve bir ofis kulesinin yer aldığı projesini hayata geçiriyor. Arsa için açılan mimari yarışmaya Türkiye'den Autoban ve Mimar, yurtdışından ise Fx Fowle, Audrey Matlock, RMJM ve SOM katıldı. Timur'un seçimi dünyanın en iyi üç mimarlık firmasından biri olan ve New York'ta 11 Eylül'de yıkılan ikiz kulelerin yerine inşa edilen en yüksek kulenin de mimarı olan SOM oldu.

Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Nef İki Haliç adını verdikleri sitedeki dairelerde tavan yüksekliğinin 6 metre olacağını söyledi. Erden Timur'un açıklamasına göre Nef İki Haliç konutları 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşacak. 91 milyon dolar ciro beklenen proje 61 bin metrekare inşaat alanına ve 37 bin metrekare de satılabilir alana sahip. SOM projeyi çizerken cephenin İstanbul'un tarihi yarımadası olmasını öngördü. Ancak Erden Timur satışın daha kolay olacağını düşünerek, geniş cephenin Haliç olmasını talep etti. Ön taleple satılan kuledeki konutlar SOM'un öngörüsünün aksine Haliç'e bakanlar oldu. Dairelerin satış fiyatı 244 bin ile 449 bin lira arasında değişiyor. Şirket Haliç projesi arsasını bir aileden kat karşılığı satın aldı.

Patentli bir Nef keşfi olan Nef keşfi , şirketin diğer projelerinde olduğu gibi Nef İki Haliç'te de bulunacak. Foldhome sisteminde misafir odası, davet odası, PlayStation oyun odası, sinema odası, müzik odası gibi 24 değişik oda bulunuyor ve bunlar site sakinleri tarafından ücret karşılığı kullanılıyor.
İbrahim Balta/Zaman

Basında yer alan diğer haberler:

Nef'te yeni adres Haliç oldu
Timur Gayrimenkul’ün markası Nef'te ikinci perde açıldı. Nef 2 isimli yeni proje, altı metrelik boyuyla İstanbul’daki en yüksek tavanlı konutu olarak gösteriliyor. Bu projenin bir diğer özelliği de kendi içinde bir seri olarak konumlandırılması. Nef 2'deki ilk adres ise Haliç oldu. Dünyanın en iyi üç mimarlık firmasından biri olan, New York'taki İkiz Kuleleri'nin yerine inşa edilen 'One VVorld Trade Center'ın ve dünyanın en yüksek binası 'Burj Khalifa Dubai'yi yapan SOM firmasının projelendireceği Nef 2, 351 konutun yanı sıra bir ofis bloğu da yer alıyor. Bu arada, şirket, Nef 2'nin diğer adresi olarak belirlediği Kağıthane'de de satışa çıkmaya hazırlanıyor.

91 milyon dolarlık ciro
Üç konut ve bir ofis kulesinden oluşan projedeki ilk kulenin tamamının proje henüz lansmana çıkmadan dört günde satıldığını belirten Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Er den Timir, 75 ve 112 metrekarelik konutların bulunduğu ikinci ve üçüncü kule için de yoğun talep aldıklarını kaydetti. Timur, Nef 163 gibi bu projenin de genç profesyoneller, çocuklu ve yeni evli aileleri hedef aldığını belirtirken, hedef kitledeki bir diğer ayrıntıyı ise hane geliri 5 - 6 bin TL olan çiftler olarak ifade etti. Projenin inşaatına Mayıs 2011'de başlayacaklarını belirten Timur, Muyus 2013'te tamamlayacakları projenin toplam ciro büyüklüğünün 91 milyon dolar olacağını kaydetti.

Fransız yetimhanesine proje
Bu arada Bebeköy projesine de imza atmaya hazırlandıklarına dikkat çeken Timur, 160 yıllık geçmişe sahip eski Fransız Yetimhanesi'nin bulunduğu alana Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar gerçekleştirilmemiş bir proje hayata geçireceklerini vurgulayarak, “Gayrimenkulün yüzde 90 seviyesinde hissesini aldık. Burayı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde 49 yıllığına kiraladık."

- Proje üç konut ve bir ofis kulesinden oluşuyor. 351 konut ve bir ofis bloğundan oluşan projede konut tipleri 1+1 ve 2+1. Ancak, daireler birleştirilerek 3+1 ve 4+1 konutlar elde edilebiliyor.
- Toplam arsası 15 bin metrekare olan projedeki inşaat alanı 61 bin metrekare. Satılabilir alan ise 37 bin metrekare.
- Fiyatlar 244 bin TL ile 449 bin TL aralığında değişiyor. Metrekare birim fiyatı 3 bin 200 ila 3 bin 700 TL arasında.
- Ödeme sisteminde birkaç seçenek mevcut. Yüzde 2.5 peşinatla 60 ay 0.59, 120 ay yüzde 0.69 faizle vade imkanı sunuluyor. Ayrıca teslimatta yüzde 22.5 ara ödeme yapılıyor.

 

Burj Halife’yi yapan SOM, Haliç’e NEF İKİ ile imzasını atacak

Adını NEF Kemerburgaz ve NEF 163 Levent Projeleri’yle duyuran Timur Gayrimenkul, NEF İki Haliç ile şehrin ikinci çeperindeki ilk projesini gerçekleştiriyor. NEF İKİ Haliç’in projesinde ise İkiz Kuleleri’nin yerine inşa edilen One World ve Burj Halife –Dubai’yi gerçekleştiren SOM’un imzası var.

FOLD-home (katlanabilir ev) konseptini Mersin’de başlatıp, NEF Kemerburgaz ve NEF 163 Levent projeleriyle duyuran Timur Gayrimenkul, otomobillerdeki seriler gibi konut ve ofis projeleriyle sektörde yeniliğe imza attı. Şehrin ikinci çeperinde yer alan bölgelerde gerçekleştirmek üzere Nef İKİ’yi yarattıklarını söyleyen Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, “NEF İKİ Haliç bu ikinci markanın ilk projesi. Bu projeden 91 milyon dolar satış geliri bekliyoruz. 351 daire ve ofis binası yer alıyor” dedi. 

2013’te tamamlanacak

Timur projenin diğer özelliklerini şöyle sıraladı: “1+1 ve 2+1 loft dairelerden oluşuyor ve satış fiyatları 244.000–449.000 TL arasında değişiyor. 2011 Mayıs’ta başlayacak ve 2 yılda tamamlanacak. Kulelerden biri tamamen satıldı bile. İki daireyi alıp birleştirmek mümkün. Böyle olunca iki tapu veriyoruz. İleride dileyen ikiye bölüp satabilecek.”

SOM’un en küçük projesi

NEF İKİ Haliç’in mimari tasarımı için, uluslararası bir proje konkuru açıldığını belirten Erden Timur “Türkiye’den Autoban ve Mimark, yurtdışından FX Fowle, Audrey Matlock, RMJM ve SOM katıldı. Dünyanın en iyi üç mimarlık firmasından biri olan, New York’taki İkiz Kuleleri’nin yerine inşa edilen One World Trade Center’ın ve dünyanın en yüksek binası ‘Burj Halife– Dubai’yi yapan SOM kazandı” diye konuştu. Timur, NEF İKİ Haliç’in, SOM’un yaptığı en küçük projelerden biri olacağını ama bu projeyle Türkiye’ye adım attığını söyledi. 

Rekor tavan yüksekliği

Projede konutlar 6 metre tavan yüksekliğine sahip. Bu İstanbul’daki rekor tavan yüksekliklerinden biri. Metrekareden metreküpe geçildiğinin altını çizen Timur, “İstanbul eski yüksek tavanlı evleriyle bilinir. Bu zamanla ortadan kalkmış. Aslında bu projede eskiye dönüldü” dedi. Taksim ve Mecidiyeköy’e 5 kilometre, Levent’e 7 kilometre, E5 otoyoluna 1 kilometre TEM bağlantı yoluna 150 metre mesafede konumlandırılan NEF İKİ Haliç, metrobüs istasyonuna 1100 metre uzaklıkta ve önünde Topçular metro istasyonu bulunuyor. Projenin son kullanıcı hedef kitlesi ise çocuklu veya yeni evli aileler ile genç profesyoneller. Kişi başı 2–3 bin TL arası maaş alan, toplam hane geliri 5–6 bin TL arası çiftleri hedef alıyor. NEF İKİ Kağıthane ise bu ikinci markanın ikinci projesi olacak.

Bebeköy’ün çoğunluk hissesini aldı, benzersiz proje hedefledi

ERDEN Timur, Bebek sırtlarında 160 yıllık geçmişe sahip eski bir Fransız Yetimhanesi olan ve bir süredir belirsizlik yaşayan Bebeköy’de Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri olmayan bir proje yapacaklarını söyledi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden burayı 49 yıllığına kiralayan Bebek Turizm A.Ş’nin çoğunluk hissesini aldıklarını belirten Timur, “Burası 70 dönüm bir arazi. Burayı aldık ve çok büyük bir heyecan duyuyoruz. Şu anda projeyi tam netleştirmedik ama iddialı ve çok özel bir proje yapacağız. Muhtemelen karma bir proje olacak” dedi. Bebek Turizm, burayı 49 yıllığına kiralamış, Bebeköy Residence projesini gerçekleştirmeye koyulmuştu. 63 dönümlük arazinin Fransız Yetimhanesi’ne mi, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne mi ait olduğu yıllarca tartışılmıştı.

NEF Offices Levent 05 satılmayacak, kiralanacak

NEF Offices Levent 05 projesinin Ape Giz’in arkasında yer aldığını belirten Erden Timur, “Buranın da mimari projesi için yarışma yapıldı. Farklı bir konsept olacak. Burayı satmayı düşünmüyoruz. Kiraya vereceğiz” dedi.

Katlanır ev nedir

BİR evin içine sığamayacak, hatta alışılmış sitelerin sosyal tesislerinin kapsayamayacağı kadar farklı odalar yaratan fold-home (katlanır ev) sistemi, 1900 metrekarelik bir evin sahip olabileceği özellikleri sunan mimari bir yaklaşım. Temel amacı eve sığmayacak tüm odaların katlanarak eve dahil edilmesini sağlamak. Böylelikle istediği zaman istenen aday eve ekleniyor, çıkarılabiliyor.
HürriyetDemet CENGİZ BİLGİN

'Sıfır noktası'nın mimarı Haliç'te

11 Eylül saldırılarında yıkılan İkiz Kuleler'in yerine yapılan One World Trade Center'ın mimarı SOM, Timur Gayrimenkul'un yeni projesi NEF İki Haliç projesiyle Türkiye'ye geliyor

Levent'te genç profesyonelleri hedefleyen NEF 163 projesi ile İstanbul'da ilk markalı konut yatırımını yapan Timur Gayrimenkul, ikinci projesinde New York'ta 11 Eylül saldırıları sonrasında yıkılan İkiz Kulelerin yanına yapılacak One World Trade Center'ın mimarı SOM Mimarlık'ı Türkiye'ye getirdi. Alman altyapı yatırım şirketi Deutsche Infrastruktur Kapital (DIK) ile kurduğu yüzde 50-50 ortaklıkla İstanbul'da yatırıma başlayan şirket, Kağıthane'de yapacağı NEF İki Haliç adını taşıyan ikinci projesi için önce mimari bir yarışma açtı. Türkiye'den Autoban, Mimarist, dünyadan ise RMJM, SOM gibi büyük mimarlık şirketlerinin katıldığı yarışmayı İkiz Kulelerin yanına yapılacak binanın yanı sıra, Dubai'de Burj Khalifa ve ABD'de Time Warner Center gibi dünyaca ünlü binalara imza atan SOM Mimarlık'ın projesi kazandı. Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, dünyaca ünlü bir mimarlık şirketine Haliç'te proje yaptırdıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. 

METREKARESİ 3 BİN 200 EURO 

Timur, Levent'teki NEF 163 projesiyle Türkiye'yi 'katlanabilir ev' (foldhome) kavramıyla tanıştırdıklarını ifade ederek aynı konseptin NEF İki Haliç projesinde de olacağını söyledi. Genç profesyonel ve yeni evlileri hedefleyen katlanabilir ev konsepti, ev sahiplerinin sadece yaşam alanlarının evlerinde bulunmasına, misafir odası ya da hobi odalarının ve projenin ortak kullanım alanlarını ise ihtiyaçları olduğı zaman kiralayarak 24 odalı bir 1+1 ev yaratılması fikrinden hareket ediyor. Projede ev sahipleri misafirlerini projenin misafir odasında ağırlayıp istedikleri özel yemeklerini de projenin restoranında verebiliyor. Timur, patentini aldıkları bu konseptle hedef kitlenin kişi başı 2-3 bin TL maaş alan toplam hane geliri 5-6 bin TL arası çiftler olduğunu söyleyerek projedeki metrekare fiyatlarının 3 bin 200 ile 3 bin 700 TL arasında olacağını ifade etti. 

EN UCUZ DAİRE 224 BİN TL 

Timur, 351 daire ve ofis kulesinden oluşacak NEF İki Haliç'in değerinin 91 milyon dolar olacağını açıkladı. Mayıs 2013'te dairelerin teslim edileceğini belirten Timur "75 metrekare büyüklüğünde 1+1 ve 2+1dairelirin yer aldığı projede fiyatlar 224 bin ile 449 bin TL aralığında olacak" dedi.
Sabah/Dilek Taş

NEF İKİ Haliç’te daireler 244 bin liradan satışta  

Timur Gayrimenkul’ün yeni projesi NEF İKİ Haliç satışa çıktı. Mimarlığını Burj Khalifa’da da imzası olan SOM’un yaptığı projede daireler 244 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor

Aylık geliri 5-6 bin lira olan aileleri hedef kitlesi olarak belirleyen Timur Gayrimenkul’ün yeni projesi NEF İKİ Haliç’te satışlar başladı. Projesini dünyanın en uzun binası Burj Khalifa’yı yapan ve şimdi de 11 Eylül’de yıkılan İkiz Kuleler’in yerine yapılan projeyi kazanan dünyanın ilk 3 mimarlık gruplarından SOM’un yaptığı NEF İKİ Haliç, 6 metre tavan yüksekliğine sahip, 1+1 ve 2+1 loft dairelerden oluşuyor. Satış fiyatları 244.000-449.000 TL arasında değişen NEF İKİ’de de NEF keşfi olan Fold Home kullanılıyor.

Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Ender Timur, Fold Home sistemini şöyle anlattı: “1+1 bir ev aldığınızda aslında 24 odalı bir eve ait bütün imkanlardan yararlanıyorsunuz. Bir evin içine sığamayacak, hatta alışılmış sitelerin sosyal tesislerinin kapsayamayacağı kadar farklı odalar yaratan Fold Home sistemi, 1.900 metrekarelik bir evin sahip olabileceği özellikleri sunan mimari bir yaklaşım. Temel amacı evinize sığmayacak tüm odaların katlanarak evinize dahil edilmesini sağlamak. Böylelikle istediğiniz zaman istediğiniz adayı evinize ekleyebilir, istediğiniz zaman çıkarabilirsiniz.” • İBRAHİM ACAR İSTANBUL

‘YEŞİL BİNA’ sertifikası alacak

NEF projelerinin temel özelliklerinden birinin de inşa edilen yapıların çevreyle dost olma yaklaşımıyla üretilmesi olduğunu belirten Timur “Projelerimizde küresel ısınma, çevre kirliliği ve doğal kaynakların hızla tüketilmesi gibi dünyayı olumsuz yönde etkileyen faktörler göz önünde bulundurulur ve yapılarda ‘Yeşil Bina’ sistemi uygulanır. NEF projelerinin, dünyadaki yeşil binalara verilen en geçerli belge LEED Certification’a sahip olabilmesi için çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Star