28 / 04 / 2024

Nef, son 9 ayda 2 bin 500'den fazla konut sattı!

Nef, son 9 ayda 2 bin 500'den fazla konut sattı!

Tasarımın insanlar için bir lüks değil, bir yaşam biçimi olması fikrinden yola çıkan firma farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek 18 proje hayata geçirdi. Satış hızı ile dikkat çeken Nef, satışlarını en kısası 18 gün, en uzunu 4 ay 10 günde tamamlandı...



Nef, son 9 ayda 2 bin 500'den fazla konut satışı gerçekleştirerek 1 milyar TL'ye yalan ciro elde etti. 


Tasarımın insanlar için bir lüks değil, bir yaşam biçimi olması fikrinden yola çıkan firma farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek 18 proje hayata geçirdi. Satış hızı ile dikkat çeken Nef, satışlarını en kısası 18 gün, en uzunu 4 ay 10 günde tamamlandı. 


Nef; Foldhome, Foldoffice, Garantili Proje ve Modüler Ev Sistemi gibi keşifleriyle öne çıktı. Nef, aynı zaman diliminde 6 projesinin de teslimini gerçekleştirdi. Bu yıl teslimi gerçekleştirilen Nef Offices Kağıthane 11, Nef Flats Kağıthane 11, Nef Flats Kağıthane 10, Nef İKİ Haliç, Nef Suites Haliç 47 ve Nef Offices Levent 03 ile beraber yaşamın başladığı 8 projesi; yüksek doluluk oranları, prim getirişi ve kiralanma hızı ile fark yarattı. 2011 yılının en iyi ofis projesi seçilen Nef Offices Dörtlevent 09 projesinin de ekim ayı içerisinde teslim edilmesi planlanıyor. 


1+1'DE BİLE 24 ODANIZ VAR 


Birer Nef keşfi olan Foldhome ve Foldoffice, alışılmış sosyal tesislerden farklı olarak ve kişiye özel kullanım alanları sunarak, 5 bin metrekarelik bir evin ya da ofisin sahip olabileceği özellikleri 60 metrekarelik bir ev ve ofis içine dahil ediyor. Bu sisteme göre, bir ev aldığınızda aslında 24 odalı bir eve sahip oluyorsunuz. Yaşadığınız binada yer alan size özel sinema salonundan, misafirleriniz geldiğinde ağırlayabileceğiniz misafir odalarına; mutfağınızı kirletmek istemediğinizde kullanabileceğiniz tam donanımlı bir mutfaktan, piyano veya bateri çalmak istediğinizde kullanabileceğiniz içerisinde küçük bir kayıt stüdyosu da bulunan bir müzik odasına kadar 24 farklı üniteden rezervasyon sistemiyle yararlanabiliyorsunuz. 



TASARIM ODAKLI 


Nef, tasarım odaklı proje sistemi çerçevesinde, binaların sadece cephesi ve lobisi için değü; seramiklerden, kapı ziline hatta asansör müziğine kadar birçok detay ve Foldhome üniteleri için de Coca Cola, Diesel, Starbucks, Donna Karan, Dom Perignon, MoMA, Habitat, IKEA gibi markalara yaptığı işlerle bilinen Formavision, DrorStudio, Harry Ailen, The Apartment, LTL Architects gibi dünyanın en ünlü 20 endüstriyel tasarımcısından 12'si ve Türkiye'den de dünya çapmda tasarımlara sahip Autoban ile çalışıyor. 


GARANTİLİ PROJE 


Nef tarafından uygulanan "Garantili Proje Sistemi" üe projelerin maliyeti daha inşaata ve satışa başlamadan, ük günden bankada güvence altına alınıyor. Böylece Nef, projelerin teslimini hiçbir satış yapma zorunluluğu olmaksızın, projenin ilk gününden itibaren garantiliyor. 


Mevcut garanti sistemini daha da geliştirerek şu ana kadar tüm projelerinde uygulayan Nef, "Garantili Proje Sistemi" sayesinde yatırımcının riskini sıfıra indiriyor. 


DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA


 Uluslararası bir marka olmayı hedefleyen Nef, New York ve Dubai'deki ofisleriyle bu bölgelerdeki tasarımcı ve yatırımcılarla iş birliği yapıyor. ABD'de 4 eyalette proje planlayan şirket, 210 müyon dolar yatırım değerine sahip 60 katlı Nef New York projesi için mimari çalışmalara hızla devam ediyor. 


SON 9 ayda 2 bin 500'den fazla konut satan Nef, aynı zamanda 6 projesinde de teslimleri gerçekleştirdi. 


Tasarım odaklı konut ve ofisler üreten firma, 'Garantili Proje' uygulaması ve 'Foldhome' sistemleriyle İŞ GY0 ile Nef güçlerini birleştirdi KENTSEL dönüşüm kapsamında, yeni bir ortaklığa imza atan Nef ve İş GYO, ilk projelerini Topkapı'da hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ortak projenin arsası, yüzde 75 İş GYO ve yüzde 25 Nef ortaklığı olmak üzere, 320 müyon TL bedelle satm alınmıştı. Gerçekleştirüen yeni satış işlemi üe arsanın yüzde 25'lik kısmı Nef e devredüdi. Toplam 1.5 milyar TL'nin üzerinde proje değerine sahip projede; arsa mülkiyeti %50 oraında eşit olarak paylaşılmış oldu. 


Nef ve İş GYO, proje bazlı yapılan ortaklıkların aksine, uzun vadede birçok proje gerçekleştirmek istiyor. 

Ataköy'e Nef imzası İSTANBUL'un en işlek ulaşım hattı olan E5'in yanında yer alan Nef Ataköy 22; ofis, rezidans, konut ve otel bloğunun da olduğu 18 katlı toplam 6 bloktan oluşuyor. Dünyanın en iyi 10 mimarlık ofisinden biri olarak gösterilen HOK'nin Chicago ofisi tarafından tasarlanan projede luxury apartments olarak adlandırılan deniz manzaralı büyük metrekareli daireler de yer alıyor. 


Yaklaşık 25 bin metrekarelik bir alanda, 420 milyon TL yatırım değerine sahip Nef Ataköy 22'de konut satışlarının önemli bir kısmı hızlı bir şekilde tamamlanırken, yeni rezidans bloğu 169 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa açıldı. 


Hürriyet 


Geri Dön