16 / 05 / 2024

Nerede oy kullanacağım 2023! YSK nerede oy kullanacağım? Nerede oy kullanacağım 2023 e-devlet sorgulama!

Nerede oy kullanacağım 2023! YSK nerede oy kullanacağım? Nerede oy kullanacağım 2023 e-devlet sorgulama!

Seçmenler, 2023 seçimleri yaklaşırken, “Nerede oy kullanacağım 2023?” sorularına yanıt aramaktadır. İşte Nerede oy kullanacağım 2023 konusuna dair detaylar!



NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Nerede oy kullanılacağı, seçim dönemlerinde sandık seçmen listeleri belli olduktan sonra www.ysk.gov.tr web sayfası üzerinden "Nerede Oy Kullanacağım" kısmından öğrenilebiliyor.

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

YSK seçmen kaydı araştırma işlemi, YSK'nın web sayfasından Yurt İçi Seçmen'e tıklanır. Ardından Yurt İçi Seçmen Sorgulama bölümünden T.C kimlik numarası ve diğer bilgiler doğru bir şekilde girilerek kayıt sorgulanabilir.

E-DEVLET İLE SEÇMEN KAYDI SORGULAMA!

E-Devlet üzerinden seçmen kaydına bakabilmek için sisteme giriş yapılır. Sonrada ana sayfada yer alan arama bölümünden Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama yazılıp ilgili sayfaya ulaşılır.

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Öncelikle idare amirleri, zabıta amir ve memurları ile birlikte Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı buna sivil memurlar da dâhil olmak üzere, askeri şahıslar, Meclis üyeleri ve adaylar sandık görevlileri olamazlar.

Bununla birlikte sandık görevlisi olmak için gerekli şartlar arasında

  • T.C vatandaşı olunması gerekir,
  • 18 yaşını doldurulmuş olunmalıdır,
  • Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak gibi şartlar bulunmaktadır. Ancak başvuruların başlayacağı zamanda sandık görevlisi olma kriterleri için seçim kurullarının son dakika açıklamaları takip edilmesi gerekir.

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2023 seçimlerde görev yapacak olanlar çeşitli kategorilere ayrılmaktadır. Bunlardan biri, siyasi partilerin belirlediği sandık görevlileri olurken, Siyasi partiler, seçime girecekleri bölgedeki sandık görevlilerini belirlemek için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yapılabilir. Bu başvuru, belirlenen kişilerin adlarının ve diğer bilgilerinin yer aldığı formun doldurulması ile gerçekleştirilir.


Geri Dön