15 / 05 / 2024

New York'da minik kedi ve köpekler ev satıyor!

New York'da minik kedi ve köpekler ev satıyor!

New York'un Manhattan semtinde, ev almak isteyenlere artık emlak komisyoncuları değil, minik kedi ve köpekler satış yapıyor...  



Müşterilere ev tanıtan kedi ve köpekler, New York emlak piyasasında yeni bir trend yarattı. Minik kuyruklarını sallayarak sizi kapıda karşılayan bu sevimli hayvanlar, evin bütün odalarını tek tek dolaşarak, size yeni evinizi gezdiriyor. Emlak komisyoncuları, satış konusunda büyük katkıda bulunduklarına inandıkları hayvanlar için şu yorumu yapıyor: 'Bir kedinin ya da köpeğin varlığı, o evi olduğundan daha 'sıcak' ve çekici kılar'.

'Onlar harika birer iş ortağı' diyen komisyoncular arasında, evlerin tanıtımı için kullandıkları fotoğraflarda, kendi köpeklerine yer verenler de var. Böylece daireler, müşteriler için daha akılda kalıcı oluyor. Örneğin, 'Merdivenlerinde Jack Russel terrier olan daireyi soruyorum.' diyorlar.

Onlarla evler 'daha yaşanılası'
İşte bu 'iş bitirici' afacanlar, kısa sürede müşterilerin de sevgilisi haline geldi. Jon Lightman ve Judy Batalion çifti, ev ararken kendilerini onlann rehberliğine teslim edenlerden. Geçen sonbaharda Chelsea'de baktıkları, yedinci kattaki çatı arası daireyi onlara gezdiren 'o canayakın bej renkli kedi'nin adını hiçbir zaman öğrenemediler, fakat ona adeta aşık oldular. 'İnanılmaz derecede dost canlısıydı. Daireyi görmeye geldiğimizde, bizi içeriye davet etti ve her yeri gezdirdi.


Gösterdiği ilgi gururumuzu okşadı. O varken içerisi, yaşanılası, gerçek bir ev gibi görünüyordu' diyor genç çift. Neredeyse bir senedir ev arayan çift, birkaç ziyaretten sonra evi satın aldı. Her ne kadar yeni evlerinde mutluluğu bulmuş olsalar da, bir eksiklik hissediyorlar. 'Galiba bize burayı tanıtan kediye çok alışmışız' diye açıklıyor Batalion.

Bazı emlak komisyoncuları ise, potansiyel alıcılara ev gösterirken, kedi veya köpek bulundurmanın negatif etki yaratabileceği, hayvan sevmeyen veya alerjisi olan müşteriler için memnuniyetsizliğe yol açabileceği görüşünde.

Taraf


Geri Dön