03 / 05 / 2024

Nezihi Kayıboğlu: Alışverişi seviyoruz, AVM'ler artmalı

Nezihi Kayıboğlu: Alışverişi seviyoruz, AVM'ler artmalı

Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi Müdürü Nezihi Kayıboğlu, Amerika'da 42 bin, bizde 220 AVM var. AVM'ler artmalı" dedi



Günümüzde alışveriş merkezleri yalnızca alışveriş ve yeme-içme faaliyetleri için değil, tiyatrodan çocuklar ve yetişkinler için pek çok eğlenceli aktiviteye, türlü etkinlikleri barındırıyor. Özellikle soğuk kış aylarında dolup taşan, trafikten kaçmak ve zamandan tasarruf etmek için ilk tercih arasında yer alan alışveriş merkezleri, indirim fırsatları ve renkli kampanyalarla 7'den 70'e herkesin `cazibe merkezi' olmuş durumda.

İstanbul'da Kozyatağı'nda yer alan Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi de 163 mağazasıyla en gözde alışveriş merkezlerinden. Özgün mimarisi sayesinde güneş ışığından daha çok faydalanarak alışveriş yapabiliyorsunuz. Ulaşım ise oldukça kolay.

GÜN IŞIĞI HER YERDE

Son dönemlerde sadece alışverişin değil renkli etkinliklerin de büyük ilgi gördüğünü söyleyen Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi Müdürü Nezihi Kayıboğlu, buz pistinin büyük talep gördüğünü anlatıyor: `Güvenli, huzurlu, çocukların da rahat ettiği yerler cazip hale geldi. Yaz kış demeden sosyal aktiviteler düzenliyoruz. Buz pistimiz var, çok fazla talep görüyor. Buz hokeyi turnuvaları da düzenliyoruz." Alışveriş merkezlerinin son yıllarda gözle görülür bir şekilde arttığını belirten Kayıboğlu sözlerine şöyle devam ediyor: "Türkiye'de yaklaşık 220 alışveriş merkezi var. Bu, hem ülke ekonomisine katkı hem de istihdam demek. Amerika'da 42 bin alışveriş merkezi var. Türkiye'nin bu alanda daha yol katetmesi gerekiyor."

Türklerin bilinçli tüketici olduğunu vurgulayan Kayıboğlu Optimum gibi sezon sonu ürünlerle yeni sezonu buluşturan AVM'lerin yükselişte olduğunu söylüyor: "Hem marka giyiyoruz hem de AVM'ler sayesinde ucuza alışveriş yapıyoruz. Optimum'da  sezon sonu ürünler de var, yeni sezon ve Ferre, D&G, Calvin Klein, Gucci, Fornarina, Laura Ashley, Gerard Darel, Guess, Just Cavalli gibi dünyaca ünlü markalar da.   Bir senede bizi 11 milyonu aşkın kişi ziyaret etti, aynı oranda alışveriş yaptı. İçeri giren müşteri sayısı ve dışarı çıkan poşet sayısı orantılıydı, bir senede gerçekten başarılı olduk." 

Sevgiyle yoğrulan kurabiyeler yarışıyor

Yüzde 30'dan 70'e kadar indirim fırsatlarıyla, alışveriş tutkunlarının ilk adreslerinden Optimum'da `Sevgiyle Yoğrulan Kurabiyeler' yarışması yarın 14.00'te gerçekleşecek. Jüri üyeliğini Emine Beder, Ayşe Tüter, Suna Dumankaya, İnci Özgöz gibi ünlü isimlerin yapacağı yarışmada birinciye ekmek yapma makinesi, ikinciye mikrodalga fırın, üçüncüye ise tencere takımı hediye edilecek. Kurabiyeler çocuk esirgeme kurumlarına dağıtılacak. Optimum'da gerçekleştirilen diğer etkinlikler arasında ücretsiz fitness ve yoga dersleri olduğunu unutmayın!
Star/Fatma Karaman


Geri Dön