30 / 04 / 2024

NG Kütahya’nın 150 milyon liralık fabrikası Mayıs'ta açılacak!

NG Kütahya’nın 150 milyon liralık fabrikası Mayıs'ta açılacak!

NG Kütahya’nın 15 Temmuz darbesinin ertesi günü karar aldığı fabrika yatırımı Mayıs ayında açılacak.



15 Temmuz hain darbe girişimiyle ekonominin çökmesini isteyenlere inat başlatılan 150 milyon liralık fabrika yatırımında mayısta üretime geçilecek. Üstelik yatırım daha bitmeden 75 milyon liralık ek projeyle kapasite artırılıyor. Kütahya Seramik Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, toplam 225 milyon liralık harcamayla 500 kişiye iş sağlayacak fabrika yatırımının darbeye inat olarak gündeme geldiğini söyledi.


500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

O gün alınan kararın hızlı bir şekilde uygulamaya konulduğunu söyleyen Erkan Güral, şöyle devam etti: "16 Temmuz'da, NG Kütahya'nın kurucusu ve Kütahya Sanayi Odası Başkanı olarak konuşan babam Nafi Güral, 'Hiç merak etmeyin her şey daha iyi olacak. Size söz veriyorum yeni bir fabrika yatırımı yapacağız' demişti. Biz de 17 Temmuz Pazartesi sabahı görüşmelere başladık. 4 Ağustos'ta İtalyan makineciyle sözleşme imzalandı. İşte bu fabrikayı 31 Mayıs'ta açıyoruz. Ayrıca mevcut yatırım bitmeden kapasitesini yüzde 50 artırmak için de yeni bir anlaşma yaptık. O da 75 milyon liralık yatırım, 375 kişilik istihdam 500'e çıkacak."


ÇİN'E İHRACATA BAŞLIYORUZ

150 milyon liralık fabrika yatırımının 375 kişiye yeni istihdam sağlayacağını ve yüksek katma değerli ürünler üreteceğini vurgulayan Erkan Güral, "Büyük ebatlı seramikler yapacağız. Üretimin yarısını da ihracata ayırıyoruz. Üstelik 120x240 cm ebatlarında yapılan büyük boyutlu üretim sayesinde Türkiye'de ilk kez Çin'e seramik ihracatı yapmayı da başardık" diye konuştu. Güral, İran'da 9 mağazalarının olduğunu ve dünya genelinde 13 mağazaya ulaştıklarını söyledi.


Global olmak için Avrupa'da marka almak istediklerini ancak araştırmalar sonunda, kendilerinden daha iyi marka bulamadıklarını söyleyen Güral, "Kendi markamızla İtalya, Almanya ve İspanya'da mağaza açtık. Dünyaya markamızla açılıyoruz" dedi.


Sabah 


Geri Dön