04 / 05 / 2024

Nida Dizayn Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!


Nida Dizayn Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Elmas tarafından kuruldu.



Nida Dizayn Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Elmas tarafından kuruldu.

Nida Dizayn Dış Ticaret Limited Şirketi konusu:
Şirketin başlıca amaç ve konusu şunlardır; 1- Şirket her nevi inşaat malzemesinin ithalatını, ihracatını ve ticaretini yapar, 2- Şirket her nevi elektrik malzemelerinin ithalatını, ihracatını ve ticaretini yapar, 3- Şirket her nevi demir dışı cevherlerin ithalatını, ihracatını ve ticaretini yapar, 4- Şirket her nevi ev tekstil ürünlerinin ithalatını, ihracatını ve ticaretini yapar, 5- Şirket her nevi kuru bakliyat ürünlerinin ithalatını, ihracatını ve ticaretini yapar, 6- Şirket her nevi mermer, fayans, taş ithalatını, ihracatını ve ticaretini yapar, 7- Şirket her nevi otomotiv yedek parça ithalatını, ihracatını ve ticaretini yapar, 8- İkamet amaçlı ve ikamet amaçlı olmayan yapı inşaatı yapar, alım ve satımını yapar, 9- Her nevi konut yapılarının dizaynı ve mimari çalışmasını yapmak, 10- Lojistik amaçlı her nevi kara hava ve deniz taşıtı alır kiralar ve lojistik faaliyetinde bulunur, Şirket amacına ulaşmak için gerekli makine ve tesisler ile gayrimenkulleri iktisap edebilir, yapabilir, alabilir, satabilir, devir ve ferağ edebilir, kiraya verebilir, kiralayabilir. Gayrimenkullerin üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti kat mülkiyeti ve kat irtifakı tesis edebilir. Şirketin işleri için gerekli kara, deniz ve hava taşıtları (gemi, uçak ve helikopter dahil) iktisap edebilir alıp satabilir, devredebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, finansal kiralama yapabilir ve bunlar üzerinde ayni ve şahsi tasarruflarda bulunabilir. Gayrimenkuller üzerine şirketin leh ve aleyhine ve üçüncü şahıslar lehine dilediği şartlarla her türlü ipotekleri ve rehini tamamen veya kısmen koyabilir, tamamen veya kısmen kaldırabilir, 3. şahıslar, firmalar ve kurumların doğmuş ve doğacak borçlarına karşılık dilediği gerçek ve tüzel kişiler lehine her türlü ipotek verebilir, teminat olarak gösterebilir, tebdil veya tecdit edebilir, kefil olabilir. Ayrıca kendisi ya da 3.şahısların doğmuş ve doğacak borçları leh ve aleyhine her türlü ayni haklar tesis edebilir veya bunları feshedip kaldırabilir. Satış vaadinde bulunabilir, yapılan satış vaadi sözleşmelerini tebdil, tecdit ve feshedebilir. Şirket yatırım imalat ve ticari faaliyetlerini yürütebilmek amacıyla gerekli özkaynak için gerekirse dış kaynaklara başvurmak suretiyle finansman kaynağı sağlayabilir. Şirket kredi kaynaklarına başvurmak suretiyle kısa, orta ve uzun vadeli krediler sağlayabilir. Şirket işleri için gerekli taşıtları iktisap etmek, devir etmek ve bunların üzerinde ayni ve şahsi tasarrufta bulunmak, şirketin amacına ulaşabilmesi için yurt içinde, yurt dışından her türlü krediler, emval kefalet kredileri, senet üzerine avans kredilerinin alınması, aracılık yapmak kaydıyla kullanılması, şirketin lüzumlu borç ve alacaklarını, kefalet ve teminatları ile alacağı kredilerin teminatının temini için şirketi lehinde veya aleyhinde olmak üzere borç ipotekleri teminat ipotekleri kefalet ipotekleri alınması verilmesi ve kefaletlerin verilmesi alınması ticari işletme rehini akdedilmesi işlemlerini yapabilir.


Geri Dön