14 / 05 / 2024

Niğde'de icradan 1 milyon 508 bin TL'ye satılık 2 fabrika binası!

Niğde'de icradan 1 milyon 508 bin TL'ye satılık 2 fabrika binası!

Niğde 2. İcra Müdürlüğü, Niğde İli, Merkez İlçesi, Hıdırlık Mahallesi, 568 ada, 2 parselde yer alan 60 bin 036 metrekare alanlı 2 adet prefabrik fabrika binası 1 adet 2 adet idari bina ve sosyal tesisleri ile arsasını satışa sunuyor



Niğde 2. İcra Müdürlüğü tafafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. NİĞDE 2.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

DOSYA NO: 2008/147 E

Satılmasına karar verilen taşınmazın: 1- Taşınmazın Tapu Kaydı, Hail Hazır Durumu, İmar Durumu:

Nigde İli, Merkez İlçesi, Hıdırlık Mh. 568 ada 2 parsel, 60.036,73 m2 miktarlı, 2 adet prefabrik fabrika binası 1 adet 2 katlı betonarme idare binası ve sosyal tesisler ve arsası olan taşınmaz. Taşınmaz üzerinde; 2 adet fabrika binası, yemekhane+ soyunma binası, İdare binası ve bekcl kulübesi bulunmaktadır. Fabrika binasından birisi, 980 m2 oturum alanlı, prefabrike betonarme karkas olarak yapılmış, asbest oluklu levha ve oluklu sac çatı örtülü, normal sıva ve badanalı, demir doğramalı, beton zeminlidir. Hali hazırda bir üretim faaliyeti yoktur. 2.sınıf B gurubu olan taşınmaz %25 yıpranma oranına sahiptir. Fabrika binasından diğeri 1190 m2 oturum alanlı, prefabrike betonarme karkas olarak yapılmış, asbest oluklu levha çatı örtülü, normal sıva ve badanalı, demir doğramalı, beton zeminlidir. Halı hazırda üretim faaliyeti yoktur. 2. sınıf B gurubu olan taşınmaz %25 yıpranma oranına sahiptir. Yemekhane soyunma binası 264 m2 oturum alanlı, hali hazırda kullanılmayan, demir ve ahşap doğramalı, normal sıva ve badanalı, kiremit ve sac çatı örtülü kargir bir bina mevcuttur. 2. sınıf A gurubu olan taşınmaz %32 yıpranma oranına ve %15 imalat eksikliğine sahiptir, idare binası 185 m2oturum alanlı, kagir 2 katlı, ahşap doğramalı, normal sıva ve badanalı, mozaik döşemelidir. Bu bina hali hazırda bos durumdadır. 3. sınıf A gurubu olan taşınmaz %25 yıpranma oranına sahiptir. Bekcl kulübesi, 26 m2 oturum alanlı, tek katlı, normal sıva ve badanalı, ahşap doğramalı, betonarme damlı ve kiremit çatı örtülüdür". 2.sınıf A gurubu olan taşınmaz %25 yıpranma oranına sahiptir. Taşınmaz sehlr merkezine 5 km. mesafede olup alt yapı hizmetlerinden yararlanır, Niğde-Adana Karayolu üzerinde bulunmaktadır. Taşınmaz üzerinde Karayolları Genel Müdürlüğümüzün 23/08/1984 tarih ve 2257 yevmiye numarasıyla 2942 sayılı kanunun 7.maddesl gereğince kamulaştırması mevcuttur. Taşınmazın Emsal Nizam Hmax: 6.50 m. ve 2 Katlı Ticari Alanda kaldığı belirtilmiştir.

Muhammen Bedeli: 1.508.651,45 TL Satış Saati: 14:00 -14:10 Arası

Satış Şartları:

1- Birinci acık artırma 23.09.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında NİĞDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MEZAT SACONU adresinde acık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüchanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile İhale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en cok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 03.10.2011 günü NİĞDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MEZAT SALONU adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında İkinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüchanlı alacaklıların alacaktan toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya İştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'sl nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı İstediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi İle % 18 K.D.V. alıcıya alttır. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan İddialarını dayanağı belgeler ile on bes gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili İle sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra İflas Kanununun 133.uncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki İhale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hlc bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilan tarihinden İtibaren herkesin görebilmesi için dairede acık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmls sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
is bu Han tebligat yapılamayan İlgililere tebligat yerine kaim olmak üzere İlan olunur. 21.07.2011 O ilgililer tabirine İrtifak hakkı sahipleri de dahildir. (İİKm. 126)

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön