03 / 05 / 2024

Nihat Ergün: 143 OSB projesinin 73'ü tamamlandı!

Nihat Ergün: 143 OSB projesinin 73'ü tamamlandı!

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 81 vilayette bilim ve teknoloji merkezleri kuracaklarını söyledi. Bakan Ergün, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Küçük Sanayi Siteleri (KSS) çalışmalarına da önem verdiklerine de değindi...



Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan Ergün, TÜBİTAKın önderliğinde yerel yönetimlerle işbirliği halinde kurulacak olan bilim ve teknoloji merkezleri, çocuklarımızın ve gençlerimizin bilime olan ilgilerini artıracak, teknolojiyi daha doğru kullanmalarını sağlayacaktır dedi. Bu topraklar ve insanların, tarih boyunca çok önemli bilimsel çalışmalara imza attığına da değinen Ergün, şunları söyledi: Bireyler arasındaki farkları akıl ve zekayla ancak toplumlar arasındaki farkı kültürle açıklamak daha doğru. Bugün ABDde yaşayan 12 yaşındaki bir çocuk Apple için program yazıyorsa, oradan Bill Gates ve Steve Jobs gibi dahiler çıkıyorsa, bunun ana nedeni bu insanlara sunulan ortamdır, kültürdür. Biz insanımıza güveniyoruz.

Mikro reformlar yolda

2023 hedeflerine katmadeğerli üretimle ulaşılabileceğine de dikkat çeken Bakan Ergün, şöyle konuştu: Sektör detayında mikro reformları hayata geçireceğiz. Bu reformlar içinde Ar-Ge, inovasyon, tasarım, markalaşma, üniversite sanayi işbirliği alanlarının önemli ağırlığı olacak. Türkiye rekabeti ucuz hammadde ve işgücünde arayamaz.

17 bin kişiye iş

Bakan Ergün, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Küçük Sanayi Siteleri (KSS) çalışmalarına da önem verdiklerine de değinerek 143 OSB projesinin 73 tanesini bitirdik. OSBlerde 1 milyona, KSSlerde ise 500 bine yakın istihdam sağlandı. 2012de tamamlanması planlanan 9 OSB ve 6 KSS projesi ile de yaklaşık 17 bin 500 kişiye iş imkanı sağlamış olacağız.
Hürriyet


Geri Dön