13 / 05 / 2024

Nihat Zeybekci, Adnan Menderes Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nu inceledi!

Nihat Zeybekci, Adnan Menderes Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nu inceledi!

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve bazı milletvekilleriyle binayı gezen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, meslek yüksekokulunun, Buharkentlilerin 15 yıllık hayali olduğunu söyledi.




Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Buharkent ilçesinde, Adnan Menderes Üniversitesine (ADÜ) bağlanıp meslek yüksekokulu olarak hizmet verilmesi planlanan binada incelemelerde bulundu.


Aydın Valisi Erol Ayyıldız, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve bazı milletvekilleriyle binayı gezen Zeybekci, meslek yüksekokulunun, Buharkentlilerin 15 yıllık hayali olduğunu söyledi.


Okulla ilgili Yükseköğretim Kurulu ve üniversite yetkilileriyle gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirten Zeybekci, şöyle konuştu:


"Buharkent'e meslek yüksekokulu kazandırmak için gayret gösteriyoruz. Bu konuyla ilgili gerekli görüşmeler yapıldı. Emeği geçen herkese, buraya her kim ki katkı verdi, 'Allah onlardan razı olsun' diyoruz. Her kim ki buraya katkı veremedi ama destek oldu, gönülden, manevi olarak destek verdi, hepsine çok teşekkür ediyoruz. Allah onlardan da razı olsun. Burası tabii ki milletin malıdır, Buharkent'in ortak hayalidir. İnşallah yakın bir sürede de burası dernek tarafından ADÜ'ye ve Rektörlüğümüze devredilerek inşallah hayallerindeki fonksiyonunu kazanacaktır."


Binanın gezilmesi sırasında Zeybekci'ye eşlik eden MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın, ona ve beraberindekilere, "Şu sizinle beraber gezen heyette veya size burayı gezdiren heyette buraya katkısı olan arkadaşlar parmak kaldırsın. Bu kadar basit değil. Tam seçim önü buraya geliniyor ve geziliyor" demesi, ortamın gerilmesine neden oldu.


Zeybekci'nin, "Siz niye geldiniz" diye sorması üzerine Uzunırmak, "Ben burayı yaptıranlardan birisiyim Sayın Bakanım. Yaptıranlardan hiçbirinin haberi yok" diye karşılık verdi. Bunun üzerine Zeybekci, "Siz nasıl geziyorsanız biz de öyle geziyoruz. Devlete ait hiçbir şey yoktur, her şey millete aittir" diyerek Uzunırmak'ın yanından ayrıldı.


Bakan Zeybekci'nin, binadan çıkmasının ardından AK Parti'li ve MHP'liler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.


AA


Geri Dön