29 / 04 / 2024

Nijeryalılar Kocaeli'deki ekolojik evi inceledi!

Nijeryalılar Kocaeli'deki ekolojik evi inceledi!

Nijerya'nın Kano Eyaleti İnşaat Araştırma Komisyonu üyeleri "ekolojik ev"de incelemede bulundu. ORCA Ekolojik Yapı Sistemi Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Gül Kocaeli Fuar Alanı'nda dünyada ilk olma özelliği taşıyan yapıyı Nijerya'dan gelen yetkililere tanıt



Kocaeli Fuar Alanı'nda dünyada ilk olma özelliği taşıyan yapıyı Nijerya'dan gelen yetkililere tanıtan ORCA Ekolojik Yapı Sistemi Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Gül, Kano Eyaleti yetkililerinin ülkenin yeniden yapılanmasında kullanılacak yapıyı seçmek için Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Beğendikleri takdirde çok yüksek miktarda konut için antlaşmaya varacaklarını ve büyük bir iş sözleşmesi yapacaklarını kaydeden Gül, "Bu hafta içerisinde Togo, Nijer ve Nijerya heyetlerini ağırladık. Afrika'nın yapılanmasında Türklerin çok büyük emek harcayacağı ortada. Dünya patenti bize ait olan ekolojik yapılar dünya yapılanmasında çok önemli rol üstlenecektir" diye konuştu.

Ekolojik yapıların en büyük özelliğinin temiz enerji kullanılması olduğunu anlatan Gül, "Isıtma ya da soğutma konusunda hiçbir ihtiyaç olmadan yaşanabiliyor. Meydana gelecek 9 şiddetindeki depremler bu evleri yıkamaz. Bu da çok önemli özellikle doğal afetlerden koruyor insanları" dedi.

Nijerya'nın Kano Eyaleti İnşaat Araştırma Komisyonu Üyesi Dauda Abdallah ise Nijerya'nın yeniden yapılanmasında kullanılacak yapı örnekleri Türkiye'de görmeye geldiklerini komisyon kararı ile beğendikleri yapıyı Nijeya'da yaptırmak için sözleşme imzalayacaklarını kaydetti.
Yeni Şafak


Geri Dön