28 / 04 / 2024

Nilüfer’de 4 yılda 53 milyon liralık kira ödemesi yapıldı!

Nilüfer’de 4 yılda 53 milyon liralık kira ödemesi yapıldı!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde kentsel dönüşüm projesi hızla devam ediyor. Dönüşüm kapsamında vatandaşların mağdur olmaması için 4 yılda 53 milyon liralık kira ödemesi yapıldı.



Bursa Nilüfer'de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Dönüşüm kapsamında vatandaşların mağdur olmaması için kira ödemeleri yapılıyor. İşte Bursa Olay Gazetesi'nden İhsan Aydın'ın haberi..

Türkiye’nin büyük kentlerinde dayanıksız yapı stokunun beraberinde getirdiği kentsel dönüşüm sorununu çözmeye dönük çabalar var.

Çıkarılan bütün teşvikler dönüşümü hızlandırma amaçlı. Deprem riski altındaki konutların hızla dönüşmesi için çıkarılan kimi uygulamaların maalesef tam amaca hizmet etmediği görülüyor.

Bursa’da depreme dayanıklı olmayan konutların yıkılıp yeniden yapılması için verilen 0,50 emsal artışının kentin en batısındaki yeni konut alanlarında kullanıldığı ve bununda beraberinde çözümü zor hukuki sorunlar doğurduğu biliniyor.

Son Tip İmar Yönetmeliği’nin ardından Nilüfer’in bir çok semtinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları sekteye uğradı.

Konutlarını dönüştürmek için müteahhitlerle anlaşan yurttaşlarımızın yeni evlerine kavuşma hayalleri ise zaman alacak gibi.

Bursa’da riskli alan ilan edilerek yıkılan sitelerden kiraya taşınan binlerce hemşehrimiz şimdi bu krizin biran evvel çözülmesini istiyor. 4 yılda 53 milyon lira ödenmiş Kriz devam ederken devletin kiraya taşınan kentsel dönüşüm mağdurlarına verdiği mali destek de sürüyor.Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kentimizde halen 5 bin 963’ü mal sahibi, 657’si de kiracı olmak üzere toplamda 6 bin 622 hemşehrimize her ay kira yardımı yapıyor. Kira yardımından faydalananlarının yüzde 78’ini Nilüfer’deki yurttaşlarımız oluşturuyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Nilüfer’de site ve daireleri yıkılan 5 bin 137 hemşehrimize kira ödemesi yapıyor.Nilüfer’in ardından en çok kira yardımı yapılan ilçe Yıldırım. Burada da 472 vatandaşa kira desteği sağlanıyor.

Gemlik’te 346, Osmangazi’de 298, İnegöl’de 162, Orhangazi’de 69, Gürsu’da 65, Mudanya’da 29, Kestel’de 23, Mustafakemalpaşa’da 12, Yenişehir’de 8 ve Keles’te 1 vatandaşımıza her ay kira desteği veriliyor.

Bursa’da dönüşüm mağdurlarına her ay 3,7 milyon liraya yakın ödeme yapılıyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, son dört yılda kentsel dönüşümde evleri yıkılanlara 53 milyon liralık kira ödemesi yaptı. 


Geri Dön