05 / 05 / 2024

Nimetullah Kaya: İstanbul merkeze 600 bin yeni konut gerek!

Nimetullah Kaya: İstanbul merkeze 600 bin yeni konut gerek!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, İstanbul’un çarpık ve sağlıksız kentleşme sorununun uzun süredir gündemde ve ısrarla çözümü aranan konulardan bir tanesi  olduğunu belirtti



İstanbul’un çarpık ve sağlıksız kentleşme sorununun uzun süredir gündemde ve ısrarla çözümü aranan konulardan bir tanesi  olduğunu belirten Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, aynı zamanda kentin inşaat sektörü için de karlı bir lokasyon olduğunu dile getirdi.

İstanbul’un son dönemde Anadolu yakasında Kurtköy ve Kartal, Avrupa yakasında ise Halkalı bölgesinde geliştiğini kaydeden Kaya, yeni projelerin bu bölgelerde yapıldığını  belirtti. Yeni yaşam alanlarının açılması  ve buralara projelerin kurulması nı olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Kaya, birde gelişimini yıllar önce tamamlayan, hatta artık eskiyen kesimlerin sorun teşkil ettiğine değindi. “Bu bölgelerdeki binaların yenilenmesi, günümüz teknolojisiyle tekrar elden geçmesi, gerek konfor gerekse de sağlamlık açısından ele alınması gerekiyor ” diyen Kaya, “Ayrıca, kent merkezi içerisindeki sanayi bölgeleri için de bir çözüm getirilmesi şart ” sözlerini sarf etti. 

Gelinen noktada İstanbul için kentsel dönüşüm ü kaçınılmaz bir zorunluluk  olarak gören Kaya, “Mutlaka hukuki altyapı sağlanarak kentsel dönüşüme bir an önce başlanmalı.  Eski kentin yenilenmesi anlamında sadece İstanbul’un merkezinde 500-600 bin konutluk alan ortaya çıkar. Şu anda hükümetin konuyla ilgili bir çalışması bulunuyor. Umuyoruz çok kısa zamanda yürürlüğe girecektir. Yürürlüğe girdikten sonra da hükümet kadar özel sektöre de görev düşüyor.  İBB’de şu anda büyük ölçek li bir plan üzerinde çalışıyor” diye kouştu. Bu konudaki umutlarını 2011 ’e taşıyan Kaya, “Tüm bunlar neticesinde,  İstanbul’un daha planlı bir şehre dönüştürüleceğini düşünüyorum ” diyerek sözlerini bitirdi.

Nimetullah Kaya’nın dönüşüm reçetesi:
1-Kent merkezlerinin yenilenmesi gerekiyor.
2- hukuki altyapı sağlanarak kentsel dönüşüme bir an önce başlanmalı
3- Hükümet ve İBB’nin konuyla ilgili çalışması bulunuyor.  Bu yürürlüğe girdikten sonra da hükümet kadar özel sektöre de görev düşüyor.


Geri Dön