05 / 05 / 2024

Ninova Park Diyarbakır'da Mehdi Eker tarafından açıldı!

Ninova Park Diyarbakır'da Mehdi Eker tarafından açıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi  Eker, Diyarbakır 'da yaptırılan ve 50 milyon Avro 'ya mal olduğu bildirilen Ninova Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi 'nin açılışını yaptı



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi  Eker, Diyarbakır 'da yaptırılan ve 50 milyon Avro 'ya mal olduğu bildirilen Ninova  Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi 'nin açılışını yaptı.

Bakan Eker, Seyrantepe semtindeki Ninova Park Alışveriş ve Yaşam  Merkezi 'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Diyarbakır 'da para kazanıp başka  yerlerde yatırım yapan işadamlarını herkesin bildiğini ifade ederek, 'Ama artık  başka yerde para kazanıp, Diyarbakır 'a yatırım yapan kardeşlerimiz var. Buranın  sahibi Kalender ailesi de bunlardan bir tanesidir. Diyarbakır 'da bin kişinin  istihdamına imkan sağlayan bu merkez Diyarbakır 'a hizmet edecektir' dedi.

Kalender İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Saki Kalender ise 25 bin metrekare  kiralanabilir alanıyla Ninova Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi 'nin bölgenin en  büyük AVM 'si olduğunu belirterek, 80 mağazanın yer aldığı merkeze ayda 650 bin,  yılda ise 8 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi. Mango, Derimod, Joker, Jenaslab ve English Home gibi önemli markalarının  ildeki ilk mağazasını Ninova Park 'ta açtığını kaydeden Kalender, AVM 'nin maliyet  tutarının yaklaşık 50 milyon Avro olduğunu kaydetti. Daha sonra beraberinde Vali Mustafa Toprak ile merkezdeki işyerlerini  gezen Bakan Eker, basın mensuplarına çikolata ikram etti.
AA


Geri Dön