30 / 04 / 2024

Nisan 2024 kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak?

Nisan 2024 kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar evi dönüşüme giren vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Nisan 2024 kira yardımı ne zaman yatırılacak? 



6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’a göre afet bölgesinde yer aldığı tespit edilmiş olan konutlar, kentsel dönüşüm çerçevesine alınıp yıkılıp yeniden inşa ediliyor. Gayrimenkullerin bu yeniden inşa edilmesi sürecinde de gayrimenkul sahibi ve kiracıların mağduriyet yaşamaması için de kendilerine şehirlere göre farklılık gösteren kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından en fazla 18 ay boyunca ödenen bu paralar, her ayın 18'i itibarıyla ilgili hesaplara yatırılıyor. 

Evi kentsel dönüşüme giren ya da girecek olan pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan bu kentsel dönüşüm kira yardımında, tapu sahiplerinin taşınma masraflarını karşılayabilmeleri amacıyla söz konusu kira yardımının 5 aylık bölümü peşin şekilde de ödenebiliyor. 

Nisan 2024 kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak?

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR? 

Kentsel dönüşüm kira yardımları için başvurular pek çok işlemin da yapılabildiği sistem olan e-Devlet sisteminden yapılıyor. e-Devlet sisteminde yer alan  “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” kısmından konu ile ilgili olarak başvurularını yapabiliyor. Bunun için öncelikli olarak söz konusu sisteme TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılması gerekli. Akabinde açılan pencere üzerinden “Uygulamaya Git” sekmesine tıklanıyor ve daha sonra da “Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı talep ediliyor. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz” uyarısı  çıkıyor. Karşınıza çıkmış olan söz konusu bu ekranda istenilen bilgileri kontrol ederek onaylamanız gerekiyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılan 2024 yılı il bazlı kira yardım tutarları kapsamında en yüksek kira yardımı mega kent İstanbul'da ödeniyor. Mega kent İstanbul için verilen kira yardımı 3 bin 500 TL'den, 5 bin 500 TL'ye çıkartılırken, Ankara, Antalya, Bursa ve  İzmir  illerinde 3 bin TL'den 4 bin 500 TL'ye yükseltildi.

Diğer büyükşehirlerde hesaplara yatırılan aylık kira yardımı da 2 bin 500 liradan 3 bin 750 liraya çıkarken, diğer kentlerde de kira yardımı 2 bin TL'den, 3 bin TL'ye yükseltildi.

Toyota Corolla'dan yenilenen nisan ayı fiyat listesi!

THY bünyesinde yer alan AJet personel alımı yapacak!

İki dev bankadan altın için şaşırtan rakam! Gram altın yıl sonunda ne kadar olacak?


Geri Dön