30 / 04 / 2024

İki dev bankadan altın için şaşırtan rakam! Gram altın yıl sonunda ne kadar olacak?

İki dev bankadan altın için şaşırtan rakam! Gram altın yıl sonunda ne kadar olacak?

Altın fiyatları Orta Doğu’daki gerilim nedeniyle tüm dünyada artıyor. ABD merkezli iki banka altının 2024 göreceği rakam için yaptığı tahminlerini yükseltti. İşte gram altının yıl sonunda göreceği o rakam...



Altın fiyatları her gün rekor tazeliyor. Orta Doğu'daki gerilimin artması altın fiyatlarına da yükseliş olarak yansıyor.  Amerikalı Bankacılık devi Goldman Sachs, yıl sonu altın fiyatı tahminini ons başına 2 bin 300 dolardan 2 bin 700 dolara yükseltti.

ABD’li dev Banka Citi ise gelecek 6-18 ay için ons altın fiyatını revize etti. Banka yeni tahminini 3 bin dolar olarak açıkladı.Bu yılın ikinci yarısından itibaren altın fiyatlarının 2 bin 500 doları aşmasını bekleyen Citi, 2 bin 500 doların aşılmasıyla birlikte güçlü bir alım desteği oluşacağını ifade etti. 2025 yılı için de altın için banka tahminini 2 bin 875 dolar olarak açıkladı.

GRAM ALTIN YIL SONUNDA NE KADAR OLACAK?

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Şenol Babuşçu https://twitter.com/senolbabuscu  X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, iki dev bankanın tahmininden yola çıkarak gram altının yıl sonunda geleceği fiyatı açıkladı.

Babuşçu paylaşımında şunları söyleri: “Goldman Sachs 2024 yıl sonunda 1 ons altın fiyatının 2.700 $, Citibank ise aynı tarih için 3.000 $ olacağını tahmin ediyor. Eğer Goldman Sachs’ın tahmini doğru çıkarsa bugün 2.450 TL olan 1 gr altın yıl sonunda yaklaşık %42 artışla 3.480 TL, Citibank’ın tahmini doğru çıkarsa yaklaşık % 57 artışla 3.850 TL civarında olacak.”

BABUŞÇU’NU PAYLAŞIMINA VATANDAŞLAR NE DEDİ?

BES kısmi ödeme başvurusu nasıl yapılır? Bireysel emeklilikten çıkmadan para nasıl alınır?

BES ödemelerini aylık mı yoksa yıllık mı yapmak daha çok kazandırıyor?

Yatırım yapacaklar dikkat! Altın mı, toprak mı?

Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 600 TL'yi aştı! Altın yatırımcıları bayram etti! 16 Nisan 2024 canlı altın fiyatları

'Bu hafta çarşı pazar karışacak' diyen İslam Memiş, 'Şimdi ne yapmalı?' sorusunu da yanıtladı!

 


Geri Dön