29 / 04 / 2024

Yatırım yapacaklar dikkat! Altın mı, toprak mı?

Yatırım yapacaklar dikkat! Altın mı, toprak mı?

Enflasyon karşısında parasının değerini korumak isteyen vatandaş, en karlı yatırımın hangisi olduğunu araştırıyor. Dolar mı, faiz mi, altın mı derken, kuyumcu ve yatırımcı Aksel, en çok paranın topraktan kazanılacağını söyledi.   



TÜİK verilerine göre enflasyon Mart ayında yüzde 3,16 geriledi. Ancak yıllık olarak bakıldığında enflasyon hala yüzde 68,50. Enflasyon karşısında parasının değerini korumak isteyen vatandaş, en karlı yatırımın hangisi olduğunu araştırıyor.  

Dolar mı, faiz mi, altın mı derken, sosyal medyada Aksel kullanıcı adıyla yatırım tavsiyelerini paylaşan kuyumculuk yapan yatırımcı, altın yerine toprak alımının tavsiye etti. Aksel, pttps://twitter.com/_ichimoku_ X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, toprak yatırımcısı Arif Güdül’ün verdiği yatırım örneğini de paylaştı. Yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Bir kuyumcu olarak söylüyorum gerçek altın topraktır.
Uzun vadede hiç umulmadık paralar toprak yatırımından kazanılır.
Biz borsamızı da seviyoruz o başka.

Aksel ayrıca Toprak yatırımcısı Arif Güdül’ün anlattığı yatırım örneğini de yer verdi:
Güdül şunları anlattı:  Ablamız 2018 yılında 50 bin TL ve 2020 yılında da 85 bin TL harcayarak tarla yatırımı yapmış. Bugün ise, hayalindeki yer olan ve 2 milyon 300 bin TL değerindeki portföyümüze ilgi gösterdiğini ifade etti. Nakit sıkıntısı çektiği için, kredi çıkıp çıkmayacağını düşünürken, 2018'de aldığı arsayı bu portföye takas olarak verdik ve diğerini satarak nakde çevirdik. Sonuç olarak toplamda 2 milyon 5 bin TL gelir elde ederek, 200 bin TL ekstra kazanç sağladık ve hayalindeki mülke kavuşturduk.
Peki, bu nasıl mümkün oldu?

2018 yılında gram altın fiyatı ortalama 180 TL iken, ablamızın arazi yatırımı 278 gram altına denk geliyordu. 2020'de ise gram altın 400 TL civarında olduğundan, o yılki yatırımı 212 gram altına mal olmuştu. Eğer bu yatırımlarını altın olarak muhafaza etseydi, bugün 490 gram altının değeri yaklaşık 1 milyon 200 bin TL olacaktı. Bu durumda hayalindeki mülk için çok daha fazla borçlanmak zorunda kalacaktı.

Her zaman söylerim; Toprağın gerçek ve kalıcı yatırım aracı olduğunu ve nefesim yettiği sürece yüksek sesle söylemeye devam edeceğim.

PEKİ VATANDAŞ BU PAYLAŞIMA NE DEDİ?

Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 600 TL'yi aştı! Altın yatırımcıları bayram etti! 16 Nisan 2024 canlı altın fiyatları

'Bu hafta çarşı pazar karışacak' diyen İslam Memiş, 'Şimdi ne yapmalı?' sorusunu da yanıtladı!

150 millet bahçesi 20 milyar TL'ye mal oldu! Hangi millet bahçesinin maliyeti ne kadar? 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön