22 / 07 / 2024

Nish Adalar'da 274 bin 622 TL'ye 3+1'

Nish Adalar'da 274 bin 622 TL'ye 3+1'

Maltepe mevkiinde gerçekleştirilen en büyük konut projelerinden biri olan Niş Adalar, eşsiz adalar manzarası ile fark yaratmayı amaçlıyor




İsmini de bu manzara vurgusundan alan projede çok çeşitli konut alternatifleri bulunuyor. Fiyatların 135.000 TL'den başladığı projeye, projeyi gerçekleştiren Özyazıcı İnşaat bugünün koşullarıyla 750 milyon TL değer biçiyor.
 
ÖZYAZICI İnşaat, 202 bin 500 metrekare arazi üzerinde 2 bin 200 konut-rezidans ve ticari ünitelere sahip Nish Adalar projesine geçtiğimiz aylarda başladı. Prens Adaları olarak anılan İstanbul'daki adaların tamamını gören konumuyla Nish Adalar ismini alan projenin bugün 750 milyon TL değerinde olduğu hesaplanıyor. 83 metrekareden 200 metrekareye kadar çok çeşitli konut alternatifleri sunan projede fiyatlar 135 bin TL'den başlıyor. Projede yer alan 4+1 dairelerin fiyatları ise 414 bin 697 TL'den başlıyor. Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyazıcı ile bugünkü değerini 750 milyon TL olarak gördüğü Nish Adalar projesini konuştuk.
 
* Nish Adalar projesini anlatır mısınız?
- Proje Kiptaş'a ait 202.500 metrekare arazi üzerinde, 61 blok 2.200 konut-rezidans ve ticari ünitelere sahip olacak şekilde gerçekleştiriliyor. 160.000 metrekarelik alan muhteşem bir peyzaja sahip, olan projenin en büyük özelliği, İstanbul Anadolu yakasında Bostancı-Kartal aksında, Maltepe mevkiinde gerçekleştirilen en büyük konut projelerinden biri olması. Aynı zamanda arsanın muhteşem manzarası, İstanbul'un simgeleşmiş Adalar'ının tamamını panoramik bir şekilde görüyor. Nish Adalar, hemen yanı başında bulunan İstanbul'un temiz havası ile en önemli noktalarından biri olan Süreyyapaşa korusuyla da bol oksijen konforunu şehir yaşamı içinde bir arada sunuyor.

YENİLİKÇİ MİMARİ
* Konutların özellikleri?
- İstanbul'da yaşadığının farkına varmak isteyen bir kitleye ulaştık. Konutlarımızda optimum metrekare çözümleriyle birlikte çok ferah bir yaşam alanı sunuyoruz. 1+1'den başlayan ve dubleks dairelere kadar uzanan geniş bir ürün yelpazemiz ve tabii ki, bol manzara ve bol oksijen. Konutların tamamı birinci sınıf malzeme ile planlandı ve üretiliyor. Deprem yönetmeliklerine karşı büyük hassasiyetimiz var. Tüm dairelerimiz ve bloklarımız maksimum ışık alacak şekilde yerleştirildi. Yenilikçi mimari tarz da projenin karakteristik özelliklerinden bir diğeri.

* Konutların büyüklükleri nedir? Kaç çeşit konut var?
- 83 metrekareden 200 metrekareye kadar değişen alanlarda, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 2+1 teraslı 3+1 teraslı dairelerimiz aynı zamanda bazı bloklarımızın en üst katlarında teraslı dubleks dairelerimiz de mevcut.

2012 ORTASI TESLİM

* Projenin mimarı kimdir?
- İsmet Köseoğlu.

* Ne zaman başladı. şu anda ne aşamada? ne zaman bitecek?
- Projemizin toprak hareketi başlayalı epey bir zaman oldu. Zor bir arazi üzerindeyiz dolayısıyla ilk yaptığımız iş tabii ki arazi düzenlemeleri oldu. İlk bloklarımızın temellerini attık ve artık bloklar hızla yükselecek. İlk etabımızın teslim tarihini 2012 Haziran olarak belirledik.

135.000 TL'DEN SATILIYOR
* Fiyat aralığıyla ilgili neler söyleyeceksiniz.
- Manzarasına, konumuna ve büyüklüğüne göre fiyatlarımızı 135.000 TL'den başlattık. 2+1 dairelerimiz 186.000 TL'den, 3+1 dairelerimiz 274.622 TL'den ve 4+1 dairelerimiz de 414.697 TL'den başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor.

* Satışlara ne zaman başladınız? Yüzde kaçı satıldı. İlgi nasıl?
- Projemizin ilk tanıtımı ve satış lansmanı Aralık 2009'da yapıldı. Geçen 4 ay içinde toplam 2.200 konutun ilk 840 adetini satışa sunduk ve şu anda toplam konut sayısının yüzde 20'si kadarı satıldı. Projeye ziyarete gelen müşterilerimizin beklentilerine ve bütçelerine daha çok seçenek sunmak için bugün 336 konutu daha satışa açtık. Tabii ki konumu ve özellikleri ile çok dikkat çeken bir proje olduğu için, hak ettiği ilgiyi görüyor. Bu sebeple zaten yeni konutların arzına karar verdik.

750 MİLYON TL'LİK DEĞER
* Sosyal ve ortak alanlarda neler var?
- Her şeyden önce projenin içinde oldukça geniş bir ticaret alanımız var. Bu alanda yerleşecek olan marke, kuru temizleme, kuaför ibi ticarethaneler hem projeye hem de bölgeye hitap edecek. Aynı zamanda spor alanlarımız, açık-kapalı havuz, fitness merkezi, açık-kapalı otoparklar, yürüyüş parkurları, muhteşem manzaraya karşı seyir terasları, kafeterya, çocuk oyun parkları gibi her türlü sosyal alan proje içinde yer aldı.

* Projenin büyüklüğü nedir?
- Bugün için öngördüğümüz 2.200 konut için yaklaşık 750 milyon TL'lik bir değer yaratıyoruz. 
 
23 yıldır inşaat sektöründe iki projesi devam ediyor
* Özyazıcı İnşaat'la ilgili bilgi de verir misiniz?
- Özyazıcı inşaat, 1987 yılından günümüze kadar gerçekleştirdiği projelerle, uzmanlığını ortaya koyan, ürettiği yaşam alanları ile insan öncelikli bir kurum olarak yerini aldı. Ihlamur Evleri, Ihlamur AVM, Ünalan Konutları, Silivri  Kiptaş  Konutları, Maltepe Kiptaş 1. Etap Konutları, Kiptaş İkitelli Konutları, Başakşehir Devlet Hastanesi tamamlanan projeler. Halen devam etmekte olan projelerimiz ise Nish İstanbul ve Nish Adalar.
 
Elimizdeki işlere konsantre olduk, yeni işler daha sonra
 
* Yeni konut projeleriniz var mı?
- Sürekli olarak bir sonraki işimizi hazırlamak için gayret içindeyiz. İlgilendiğimiz araziler, iş ortaklıkları, gelir paylaşımı işleri mevcut, şu anda elimizdeki projelere konsantre olduk. Bu projeleri belirli bir aşamaya getirdiğimiz zaman yeni projelerimizi de gündeme alacağız.
 
Sektör kendini  iyileştirdikçe  sağlamlaşacak
 
* Emlak sektörü 2010 yılında nasıl bir seyir izliyor? Öngörüleriniz neler?
- 2009, herkes için tatsız bir sene oldu. İnşaat sektörü en çok etkilenen sektörlerden biridir. Ancak diğer taraftan sektörümüzün omuzlarında ciddi sorumluluklarda var. Sektöre bağlı bir sürü alt sektör yaşıyor. El birliğiyle, 2009'u olabildiğince en az hasarla atlatmaya gayret ettik. 2010 için hedefimizi yatırım olarak koyduk ve şu anda bunu gerçekleştiriyoruz. Özyazıcı olarak yatırım ile birlikte büyüme de hedefledik ve büyük montanlı Nish Adalar projemize başladık. Sektörümüz lokomotif olarak kendini iyileştirdikçe sağlamlaşacaktır.
Hürriyet Emlak/Demet Cengiz Bilgin

0216 444 5 232

www.nishadalar.com


Geri Dön