29 / 04 / 2024

Noor Islamic Bank, Körfez'den parasal boru hattı kurdu!

Noor Islamic Bank, Körfez'den parasal boru hattı kurdu!

Türkiye'ye 18 ayda Körfez'den 1.4 milyar dolar para akışı sağlayan Noor Islamic Bank'ın CEO'su Hussain AlQemzi, "Yıl sonuna kadar 600 milyon dolar daha getireceğiz" dedi



Türkiye'ye 18 ayda 1.4 milyar dolarlık fon getiren Noor Islamic Bank'ın CEO'su Hussain AlQemzi, birçok bankanın da yatırım için Türkiye'yi seçmesini sağladı. Türkiye'ye para akışını artıran en önemli isimlerden biri olduğu için 'boru hattı' kurduğu söylenen AlQemzi, yıl sonuna kadar 600 milyon dolar daha getirerek rakamı 2 milyar dolara çıkaracaklarını söyledi.

YABANCILAR GİRERSE İYİ OLUR

Türkiye'nin ekonomideki büyüme rakamlarının Körfez yatırımlarını çektiğini ve çekmeye de devam edeceğini belirten AlQemzi, şu ana kadar yaptıkları en büyük işlerin Bank Asya ve Al Baraka olduğunu söyledi. Uluslararası Batı bankalarının İslami bankacılık bölümlerinin Türkiye'de faaliyet gösterme isteğine de değinen AlQemzi'ye göre daha fazla bankanın bu alana girmesi olumlu. Bankaların sayısının artmasının sektörün büyümesine ve rekabete yardımcı olacağına değinen AlQemzi, "Büyük ve marka olan bankaların İslami Bankacılık alanında faaliyet göstermesi bizim açımızdan önemli. Çünkü bizim sektörümüzün itibara ve repütasyona ihtiyacı var" dedi.

CAZİBE ÇEŞİTLİLİKTE

Türkiye'ye son dönemde ilginin artmasını ve ekonominin büyümesini çeşitliliğe bağlayan Hussain AlQemzi, "Avrupa'da yaşanan kriz Türkiye'yi etkilemedi. Bunun başlıca nedeni Türkiye'nin ekonomik olarak çeşitliliğe sahip olması. Avrupa kadar Kuzey Afrika, Ortadoğu, Rusya ve Orta Asya da Türkiye'nin pazarları" dedi.

Türkiye'den banka almak isteriz

Türk bankalarının satışına Körfez ilgisini de değerlendiren AlQemzi, "Şu anda kendi bankamızın gelişimi ile ilgileniyoruz ama ileride Türkiye'de bir banka ile aktif olmayı isteriz" dedi. AlQemzi, Körfez bankalarının Türkiye'de satılığa çıkan bankalar ile ilgilenmesini ancak satın alımın genellikle Batılı bankalar tarafından yapılmasına ise "İslami bankacılık henüz çok genç. Sermaye ve büyüklük açısından Batılı bankalar oldukça ileride" dedi. AlQemzi, islami Finans Forumu'nun İstanbul'da düzenlenmesinin de Türkiye'ye olan ilginin bir göstergesi olduğunu belirtti.

KOBİ'ler önemli bir güç

Noor Islamic Bank'ın CEO'su Hussain AlQemzi, İslami Bankacılık'ın yoğunlaştığı alanların başında KOBİ bankacılığının geldiğini ve bu nedenle kendilerinin de KOBİ'leri takip ettiklerini söyledi.
Sabah/Barış ERGİN


Geri Dön