27 / 04 / 2024

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.



Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin 4. çeyrek bilançolarının açıklanmasını bekleyen yatırımcılar bir taraftan da en çok yatırım yapılan Türk şirketlerini merak ediyor. 

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul’da yüzleri güldüren bir hareketlenme başlamıştı. 

Yaptığı paylaşımlarla Borsa İstanbul ile ilgili bir paylaşım yapan Gazeteci Dr. Barış Esen halka arzların durduğunu ama halka arz endeksinin coştuğunu belirtti.

Güçlü yükselişini sürdüren Borsa İstanbul ile ilgili paylaşımlarıyla dikkat çeken 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Temettü Hocam resmi X hesabı https://twitter.com/temettuhocam üzerinden yaptığı paylaşımda "Dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketleri belli oldu" ifadelerini kullanarak, o şirketleri açıkladı.

Temettü Hocam'ın paylaşımı şu şekilde:

Dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketleri belli oldu

- Tüpraş (#TUPRS) 3.69 milyar TL
- Koç (#KCHOL)  3.22 milyar TL
- Bim (#BIMAS) 2.73 milyar TL
- Akbank (#AKBNK) 2.21 milyar TL
- THY (#THYAO) 1.92 milyar TL
- Aselsan (#ASELS) 1.83 milyar TL
- Türk Traktör (#TTRAK) 1.82 milyar TL
- Turkcell (#TCELL) 1.72 milyar TL

 

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Temettü Hocam'ın paylaşımına gelen yorumlar...

 

 

 

 

2024’te hangi şirket ne kadar temettü verecek? 23 hissedeki temettü beklentisi açıklandı!

En yüksek temettü veren ve yabancı yatırımcıda zirveye oynayan 10 hisse  

Yatırımın yüksek potansiyelli adresi: Kumbara hisseler! Nasıl alınmalı, ne kadar beklemeli?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön