27 / 04 / 2024

Noter ve tapu kadastrolarda 'konut kredisi fırsatı' yoğunluğu!

Noter ve tapu kadastrolarda 'konut kredisi fırsatı' yoğunluğu!

Kamu bankaları tarafından hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi, noterlerde ve tapu kadastro müdürlüklerinde uzun kuyruklara sebep oldu. Uygun faiz oranlarıyla konut almak isteyen vatandaşlar, kampanyaya yoğun ilgi gösterdi...



Kamu bankaları, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması amacıyla 'konut kredisi', 'taşıt kredisi', 'sosyal hayatı destek' ve 'tatil destek' olmak üzere 4 yeni kredi paketini yürürlüğe aldı. Kamu bankaları, vatandaşların kredi ihtiyaçlarını uygun koşullarda giderilebilmesi için kredi paketinin başvurularını 2 Haziran'da almaya başladı.

Kamu bankalarının düşük kredi faizi imkanını fırsat bilenler konut almak için arayışlara başladı. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; noterler önünde devir işlemleri için sıra bekleyenler yoğunluk oluşturdu. Diğer yandan 0,64 ile tarihi seviyelere gerileyen faizler sonrası tapu kadastro müdürlüğü önünde sıra bekleyenler de kuyruklar oluşturdu.

İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de krediye konu olacak konutlar için 750 bin lira, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin liraya kadar konut kredisi alınabilecek. 

12 AY ÖDEMESİZ DÖNEM

Bu kapsamda birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı ile kredi fırsatı tanınırken, taşıt kredisi için de uygun kredi imkanları mevcut. 

Kredi oranlarının uygunluğu sebebiyle turizmin başkenti Antalya'da hem otomobil hem de konut sektöründe hareketlilik meydana geldi. 

İkinci el konutlara talep arttı!

Konut satışlarında rekor yaşanabilir!


Geri Dön