31 / 07 / 2024

Noterde taşınmaz satışı seçimden sonra!

Noterde taşınmaz satışı seçimden sonra!

Dünya noterleri bugün İstanbul’da buluşuyor. Türkiye Noterler Birliği’nin (TNB) ev sahipliğinde yapılacak Uluslararası Noterler Birliği’nin (UINL), genel kurulu İstanbul’da yapılacak.



Zirveye 86 farklı ülkesden 200’ü aşkın noter katılacak. Zirve öncesi Uluslararası Noterler Birliği (UINL) Başkanı Daniel Sedar Senghor ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ‘Yeni Yargı Reformu  Paketi’nde noterlerin faaliyet alanlarının genişletilmesine yönelik maddelerin de yer aldığını belirterek “Noterler, Avrupalı meslektaşları gibi yargıda daha etkin rol alacak” dedi.  Noterlerin çekişmesiz yargı işlemlerini üstlenmeleri ile yargı sisteminin üzerindeki iş yükünün azalacağını belirten Tutar “Yeni yargı reformu ile birlikte gayrimenkule ilişkin hukuki işlemlerinin noterlik tarafından yapılabilmesi yasallaşma sürecine girdi. Bu süreçte işlemlerin hukuki olan bölümü noterler tarafından yapılıyor olacak. Sicile ilişkin kayıtlar ise Tapu’da tutulmaya devam edecek” dedi.


Daniel Sedar Senghor ise “Noterlik bir teknik değil, düşüncedir. Bu düşünce Batı Avrupa’da değil, 5 bin yıl önce Mezopotamya’da doğdu. Sizin anlayacağınız bu düşünce, Türkiye’nin de içinde bulunduğu bu coğrafyadan çıkmıştır. Türkiye bu konuda bölgesel bir merkez olabilir” dedi. 


Star 


Geri Dön