Sektörel

Noterlik Kanunu değişiyor: Noterlik Tarifesi Ocak'ta belirlenecek, el yazısıyla imzalanan işlemler sisteme kaydedilecek!

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, yargı ile ilgili düzenlemelei kapsayan kanun teklifinin 22 Ekim'de komisyon görüşmelerine başlayacağını açıkladı ve Noterlik Kanunu'nda yapılacak düzenlemelere değindi. İşte o açıklama...

Noterlik Kanunu'nun da aralarında olduğu 12 kanunda değişiklik yapılmasını öngören 23 maddelik yeni teklif, AK Parti tarafından Meclis'e sunuldu.  

Yeni kanun teklifi ile ilgili değerlendirmeler yapan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklifin içinde noterlere esnek çalışmanın getirildiğine dikkat çekti ve Anayasa Mahkemesi'nin geçmiş dönemlerde aldığı iptal kararlarının da yeniden düzenleneceğini söyledi. 

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, yargıya ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin 22 Ekim'de komisyon görüşmelerine başlanacağını açıkladı. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel de TBMM Başkanlığına sunulan Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Cüneyt Yüksel, teklifin 23 maddeden oluştuğuna ve 12 kanunda değişiklik öngördüğüne vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı kapsamında bugüne kadar pek çok yasal düzenleme yapıldığını dile getirdi. 

Teklifin noterlik ve avukatlık sistemlerine ilişkin birçok yeniliği de barındırdığını aktaran Yüksel, şu ifadeleri kullandı:

"Avukatlık Kanunu'nda uygulanacak değişiklik kapsamında, avukatlık stajına fiilen engel teşkil etmemek koşuluyla herhangi bir işte sigortalı olarak çalışılması, stajın önünde engel olmayacak. Noterlik Kanunu'nda yapılacak değişiklikle de noterlerin tatil günleri ve saatlerinde çalışması ile ilgili düzenlemeler yapılacak. Ayrıca, Noterlik Ücret Tarifesi'nin düzenlemesi, her yıl mart ayında değil ocak ayı başında yapılacak. El yazısıyla imzalanan noterlik işlemleri, güvenli elektronik imzayla Türkiye Noterler Birliği'nin bilişim sisteminde kayıt edilecek."

Yüksel, boşanma davalarına ilişkin de önemli bir düzenlemenin de teklif kapsamında olduğuna dikkat çekti. Bu kapsamda, boşanma davası reddedildikten sonra yeniden dava açabilmek için gerekli olan süre 3 yıldan 1 seneye düşürülecek.

Cüneyt Yüksel, Türk Ceza Kanunu’nda casuslukla mücadeleye yönelik yeni bir suç ihdas edileceğinin de altını çizdi ve devletin güvenliği ve siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun çıkarları doğrultusunda suç işleyenlerin 3 ila 7 yıl hapis cezasına çarptırılacağını dile getirdi. 

Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Dev banka rakam verdi! Gram altın tam bu kadar olacak!

A101 24 Ekim 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! A101'e "4 Tekerlekli Valiz Seti" geliyor

TOKİ'den 35 şehir için bomba haber: 303 arsa 131 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor!