28 / 04 / 2024

Novada Ataşehir AVM'nin yeni sahibi Fenerbahçe Üniversitesi oldu! 

Novada Ataşehir AVM'nin yeni sahibi Fenerbahçe Üniversitesi oldu! 

Novada Ataşehir AVM satıldı. AVM’nin yeni sahibi Fenerbahçe Üniversitesi oldu.  AVM'nin 60 milyon doların üzerinde bir fiyatla satıldığı iddia ediliyor. İşte ayrıntılar...



Novada Ataşehir AVM  Fenerbahçe Üniversitesi’ne satıldı. AVM'yi satın alan Üniversite gelecek aylarda kendi binasında hizmet vermeye başlayacağı belirtildii.

EN AZ 60 MİLYON DOLARA SATILDIĞI KONUŞULUYOR...

Ekonomim yazarı Necla Dalan Novada Ataşehir AVM’nin en az 60 milyon doların üzerinde bir fiyata satıldığını belirterek, “Novada AVM’yi Fenerbahçe Üniversitesi satın aldı" başlıklı yazısı ile açıkladı.

İSTANBUL'UN EN DEĞERLİ BÖLGESİ!

Ataşehir, İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olduğunu belirten Dalan, dev konut ve ofis projeleri, İstanbul Finans Merkezi’ne yakınlığı bölgenin değerini daha da artırdığını açıkladı. 

Necla Dalan'ın yazısında şu konu başlıklarına değinildi; ''Doğal olarak sık sık bölgede büyük binalar, ofisler el değiştiriyor. Örneğin geçen yıl Artaş İnşaat’ın yaptığı 38 katlı Avrupa Office Ataşehir binasını Suriyeli bir iş adamının 85 milyon dolara satın aldığı kulisleri epey meşgul etti. Ataşehir’de birçok alışveriş merkezi de var.

Üç kuleden oluşan Metropol İstanbul projesinde yer alan Metropol İstanbul Alışveriş Merkezi şu anda bölgedeki en popüler merkezlerden… 250 mağazanın bulunduğu Metropol İstanbul Alışveriş Merkezi açılınca birçok alışveriş merkezi sıkıntı yaşadı. Bunlardan biri de Novada Ataşehir AVM oldu.'' dedi. 

NOVADA AVM NEREDE?

Turkmall ve Ataşehir Belediyesi ortaklığında 2013 yılında kapılarını açan Novada Ataşehir AVM, son dönemde belediyenin nikah salonu olarak kullandığı bir yer haline geldi.

14 bin metrekare arsası olan Novada Ataşehir AVM; Varyap Meridian, Dumankaya İkon, Ağaoğlu, Kent Plus, Up Hill gibi lüks konutlara, Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu ile Metropol İstanbul’a beş dakikalık mesafede yer alıyor.

İstanbul Finans Merkezi de Novada Ataşehir’in kuzey batısında inşa edildi. Novada Ataşehir AVM, Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Yerleşkesi ile Yeditepe Vakıf Üniversitesi Yerleşkesi’ne de çok yakın konumda.    

Novada Ataşehir AVM nin yeni sahibi Fenerbahçe Üniversitesi oldu!   

KİRACI OLDUĞU BİNADAN KENDİ BİNASINA TAŞINACAK

Geçen hafta Novada Ataşehir AVM'nin satıldığını belirten Dalan Fenerbahçe Üniversitesi tarafından satın alındığını açıkladı.

Metropol İstanbul’da kiracı olan Fenerbahçe Üniversitesi bu satın almayla önümüzdeki aylarda kendi binasında hizmet vermeye başlayacak. 

Emlak çevrelerinde şu anda en kötü alışveriş merkezinin metrekare yatırım bedelinin 1000 dolar civarında olduğunun belirtildiğini söyleyen Dalan, Novada AVM’nin de en az 60 milyon doların üzerinde bir fiyata satıldığnı söyledi.

Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'nın kurucusu olduğu Fenerbahçe Üniversitesi, 24 Kasım 2016’da kuruldu. 2018 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü’nde Ali Koç başkanlığındaki yönetim göreve geldikten sonra üniversitenin işletme hakkı Medicana Sağlık Grubu’na verildi.

Taraflar 10 yıllık anlaşma yaptı. Anlaşmaya göre Fenerbahçe Üniversitesi’nin sahip olduğu gayrimenkuller ve işletme hakları da tamamen Medicana grubunun tasarrufuna bırakıldı. Üniversitenin Mütevelli Heyeti’nin Başkanı da Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt oldu.

Novada, 2 milyar liralık yeni AVM yatırımı için düğmeye bastı!

Geri Dön