03 / 05 / 2024

Nüfus kayıtlarında kiracıya 40 TL eziyeti

Nüfus kayıtlarında kiracıya 40 TL eziyeti

Kiracılar, taşındıkları mahallede nüfus kayıtlarını yaptırdıkları sırada istenen noter tasdikli kira kontratının 40 TL olmasına tepki gösteriyor



Türkiye İstatistik Kurumu'nun yaptığı son nüfus sayımının ardından, başka bir mahalleye taşınan kiracının nüfus kaydını yaptırabilmesi için belirtilen evde oturduğunu gösteren noter tasdikli kira kontratı getirmesi uygulaması başlatıldı. Yeni bir semte taşındığında oranın muhtarına kaydını yaptırmak zorunda olan vatandaşlar, zorunlu hale getirilen noter tasdikli kira kontratı nedeniyle notere 40 TL vermenin sıkıntısını yaşıyor.

Eskiden muhtarların kolaylıkla halledebildikleri kayıt işleminin zorlaştırılmasına tepki gösteren vatandaşlar, dar gelirli insanların 40 TL'yi vermekte büyük güçlük çektiğini belirtiyor. Kira parasını vermekte zorlanan insanların, noterlere verecek parayı bulamadığını belirten vatandaşlar, uygulamanın kaldırılmasını istiyor.

Çarşamba mahallesinden Hamitler mahallesine yeni taşındığını söyleyen Ayvaz Kurtar isimli kiracı, noter tasdikli kira kontratı uygulamasından yeni haberdar olduğunu ve şok yaşadığını belirtiyor. Kriz nedeniyle işsiz kaldığını ve evine götürecek ekmeği bile zor bulduğunu belirten Kurtar, notere 40 TL verilmesinin çok saçma olduğunu söyledi.

Bu konuda çok şikayet aldıklarını anlatan muhtarlar ise notere verecek 40 TL bulamadığı için evi kiralamaktan vazgeçen insanlar bulunduğunu belirtiyor.

Sabah Emlak


Geri Dön