Genel

Nur Pastaneleri 6 şube açacak!

Akdeniz Bölgesi'nde 68 şubesiyle pastanecilik ve dondurma sektöründe faaliyet gösteren Nur Pastaneleri, büyümeyi sürdürüyor

Ulusal marka olma yolunda ilerleyen şirket, gözünü batıya dikti. Manisa Akhisar'da fabrika kuran firma, 'Hale' adıyla Ege ve Marmara'da şubeleşme çalışmalarına hız verdi. Manisa ve İzmir'de 6 şubeye ulaşan şirket, yıl sonuna kadar 6 şube daha açmayı planlıyor. 55. yılını dolduran Nur Pastaneleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Karateke ve ortağı Abdurrahman Yılmaz, hem yanıksı dondurma ve tüm pastane ürünlerini daha geniş kitlelere tattırmak hem de ulusal bir marka olmak için Ege ve Marmara'ya açılmaya karar verdiklerini söyledi. Karateke, "Akhisar'da 1.500 metrekarelik tesislerde üretim yapıyoruz. Ege'nin yanı sıra Marmara ve İstanbul'a açılmayı planlıyoruz. Hedefimizde ihracat da var." dedi.

Antalya Korkuteli merkezli Nur Pastaneleri, 'Hale' markasıyla da yıl sonuna kadar 12 şube açmayı hedefliyor. Firma, Ege'de sütlü tatlı çeşidini 4'ten 13'e çıkarırken 'yanıksı' dondurmasıyla Egelilerin damak tadını çeşitlendirmek istiyor. Bu yıl 500 ton dondurma satışı hedefleyen Nur Pastaneleri, Korkuteli'nde 5 bin metrekare kapalı alanda ürettiği tatları ülke geneline yaymayı amaçlıyor. Yazın günde 50 bin kişiye ulaşan pastaneler zincirinin Antalya, Isparta, Burdur, Manisa ve İzmir'de toplam 72 şubesi bulunuyor. Dondurmanın yanı sıra pasta çeşitleri, baklava gibi şerbetli tatlılar ve su böreği de satan firma, franchising sistemiyle hizmet veriyor. Nur ve Hale Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdurrahman Yılmaz, "Yerel markamız Nur Pastaneleri'ni ulusal çapta öne çıkarmak için Hale ismini seçtik. Ege'de farklı bir pazarlama sistemi oluşturduk. Akdeniz'de sadece kendi bayilerimize ürün veriyoruz. Ege ve Marmara'da ise isteyen herkese ürün tedariki yapıyoruz. Farklı isimlerle faaliyet gösteren pastaneler, restoranlar ve kafeteryalar gibi müesseselerin ihtiyacını karşılayacağız.'' diye konuştu. 30 çeşit dondurma içerisinde en çok ilgi gören yanıksı dondurmayı herkese tattırmak için ciddi yatırım yaptıklarını, günlük 15 ton kapasiteli üretim merkezi kurduklarını anlattı. Şeker hastalarına yönelik diyabetik dondurma çıkaran pastaneler zincirinin ürünlerine Suriye, Kuzey Irak ve Orta Asya ülkelerinden de ciddi talep gelirken, firma ihracat yapmak için çalışmalarına devam ediyor.

Geçen yıl 'Bu fırsatı dondurma' sloganıyla kampanya düzenleyerek 3 otomobil ve yüzlerce hediye dağıtan Nur Pastaneleri, bu yıl da müşterilerini hediye yağmuruna tutacak. 5 Haziran-30 Ağustos 2010 tarihleri arasında Nur ve Hale Pastaneleri'nin herhangi bir şubesinden 12 liralık dondurma alan herkes hem Antalya'da ev hem de otomobil kazanma şansı elde edecek. Çekilişe katılmak için alınan kart numarasını, kartta yer alan şartlar doğrultusunda cep telefonuna 6635 yazarak 3 operatörün mesaj servisine göndermek yeterli olacak. Dizüstü bilgisayar, bisiklet ve playstation tarzı hediyelerin de verileceği kampanyaya 200 bin katılım bekleyen şirket, kampanyaları yıl içerisinde tekrarlayacak.
Zaman/Şaban Gündüz