28 / 04 / 2024

Nurdan Yıldırım Miamide yılın emlakçısı oldu!

Nurdan Yıldırım Miamide yılın emlakçısı oldu!

Miami'de on yıldır lüks ev satışı yapan eski gazeteci Nurdan Yıldırım, yüzlerce Amerikalı ve Güney Amerikalı emlakçı arasından 'yılın en iyi satıcısı' seçildi. Yıldırım'ın müşteri portföyünde Rahmi Koç'tan Sibel Can gibi isimlerde mevcut...



Miami'de on yıldır lüks ev satışı yapan eski gazeteci Nurdan Yıldırım, yüzlerce Amerikalı ve Güney Amerikalı emlakçı arasından 'yılın en iyi satıcısı' seçildi. Yıldırım'ın müşteri portföyünde Rahmi Koç'tan Sibel Can'a kadar iş ve sanat dünyasından pek çok ünlü isim bulunuyor.
 
Net Şirketler grubu basın ve halkla ilişkiler uzmanı olarak görev yaptıktan sonra Amerika'ya giden ve on seneyi aşkın süredir Miami Beach'te lüks ev satışı yapan eski gazeteci Nurdan Yıldırım, South Florida'nın en güçlü inşaat ve emlak şirketlerinden biri olan Turnberry International Realty tarafından "yılın en iyi satıcısı" (top producer) seçildi. Nurdan Yıldırım, Miami'de konut satışlarının yüzde 50 oranında arttığını belirterek "Mali kriz nedeniyle zor birkaç yıl geçiren Miami emlak piyasası yeniden hareketlendi. Konut fiyatları düştü ve ilgi arttı. En çok rağbet deniz kıyısındaki gökdelenlere" dedi. Pazarın geri dönmesinde yabancı alıcıların etkisinin olduğunu ifade eden Yıldırım, "Emlak fiyatlarının en düşük noktada olması, faiz oranlarının düşmesi (mortgage alırken 30 yıllık mortgage oranı yüzde 4'lerde, 15 yıllık mortgage oram da yüzde 3.5 civarında), yabancı paraların dolar karşısında güçlü olması satışların bu derece canlanmasında en büyük etken, satışların büyük bir bölümü de peşin para ile mortgage olmadan yapılıyor" bilgisini verdi.

Koç da müşteriler arasında
Satışların yüzde 90'ını yabancıların, özellikle de Güney Amerikalı alıcıların oluşturduğunu belirten Yıldırım, "Özellikle şu sıralar Brezilyalılar son derece aktif. Avrupalılar da var, İtalya, Fransa gibi; ama azınlıkta. Brezilya, Arjantin, Venezüella, Kolombiya başta gelen ülkeler arasında. Kanada ise ilk sırada yer alıyor" dedi.
 
Bu arada Türkler de Miami'deki düşük fiyatlı emlak piyasasından yararlananlar arasında. Başta Rahmi Koç olmak üzere pek çok iş insanı Yıldırım'ın müşteri portföyünde bulunuyor. Yıldırım sanat dünyasından ise Sibel Can'ın en iyi müşterilerinden biri olduğunu söyledi.

Portföyünde binlerce emlak olduğunu ifade eden Yıldırım, Amerika'daki sistemin Türkiye'den oldukça farklı olduğunu belirtti. Amerika'da tüm emlakçıların her türlü gayrimenkulü her an görebileceği ve pazar araştırması yapabileceği bir ağa sahip olduklarını söyleyen Yıldırım, "MLS dediğimiz ağ ile Miami'de satışa sunulan her türlü gayrimenkul aynı anda tüm emlakçıların portföyüne girmiş olur ve tüm listeyi profesyonel ehliyeti olan herkes satmaya yetkilidir. Ayrıca komisyon sadece satıcı tarafından verilir. Alıcı hiçbir zaman komisyon vermez" diye konuştu.

Pelin Ünker/Cumhuriyet


Geri Dön