05 / 05 / 2024

Nurettin Özdebir: Çadırda fuar yapıyoruz, bu Ankara'nın ayıbı!

Nurettin Özdebir: Çadırda fuar yapıyoruz, bu Ankara'nın ayıbı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Ankaranın en önemli eksikliklerinden birinin fuar alanı olduğunu belirtirken, "Çadırlarda fuar yapmaktayız, bu Ankaranın bir ayıbı, çok büyük bir fuar alanına ihtiyacımız var" dedi



A&A Fuarcılık Limited Şirketi tarafından organize edilen  Ankara  Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, Altınpark Expo Centerda açıldı.
        
Fuarın açılışında konuşan ASO Başkanı Özdebir, giderek sanayileşen Ankarada en büyük eksiklerden birinin fuar alanı olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı imkanların gelişen potansiyel karşısında artık ufak kaldığını kaydeden Özdebir, İstanbulda bulunan fuar alanlarından daha büyük fuar alanına ihtiyaç bulunduğunu vurguladı. Fuar alanı konusunda da Türkiyenin gelişme hızına paralel büyüklükte düşünmek gerektiğini kaydeden ASO Başkanı, şunları ifade etti:
        
"Esenboğa Hava Limanının yanında toplam 1 milyon 800 metrekarelik bir alan fuar alanı olarak hazırlandı. Hazine arazisi, imar planları da onaylandı. Ama başka alternatifler çıkmaya başladı ve başka alternatifler çıktıkça, tabi bunun sonu yok en iyi, iyinin düşmanıdır derler, bundan dolayı maalesef yol alamıyoruz. Bunun hayata geçirilmesi lazım."
        
Ankara Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım da Türkiye ve Ortadoğuda Ankara mobilyasının çok önemli bir yere sahip olduğunu, Ankara mobilyasının yıldızını biraz daha parlatmak için herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini belirtti.
        
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise Sitelerde 40 senenin üzerinde ticaret yaptığını belirtirken, "Sitelerde 40 sene önce ne konuştuysak, maalesef 40 sene sonra da aynı sorunları konuşuyoruz" söyledi.
        
1960, 1970, 1980li yıllarda önemli bir marka olan Ankara mobilya sektörünün bugün bitme noktasına geldiğini ifade eden Yaşar, "Devlet yöneticilerimize mobilyanın bir sanayi sektörü olduğunu ne yazık ki biz 40 senede anlatamadık. Ankara memur kenti olma özelliğini çoktan yitirmiştir. Zaten finans kuruluşları da gidiyor. Ankara ekonomik olarak küçülüyor ama sahibi yok Ankaranın. Niye gidiyor arkadaş diyen yok. Hepimiz yaşadığımız kente sahip çıkmak zorunuzdayız".
        
Yenimahalle Belediyesinin bir fuar alanı olabilecek büyüklükte arazisi bulunmadığını fakat belediye sınırları içerisinde Hazine ve Milli Emlaka ait büyük araziler olduğunu anlatan Yaşar, bu alanların fuar alanı olarak verilmesi halinde belediye olarak tüm altyapıları yapmaya hazır olduklarını belitti.
        
Sitelerde faaliyet gösteren yaklaşık 150 mobilya firmasının ürünlerinin sergilendiği fuar 10 Nisana kadar açık olacak. Yetkililer, fuara yerli ve yabancı 45 bin ziyaretçinin yanı sıra Ortadoğu, Yunanistan, Romanya, İran, Suriye, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Dubaiden mobilya  ithalatçılarının heyetler halinde ziyaretçilerinin beklendiğini ifade etti.
AA


Geri Dön