29 / 04 / 2024

Nurettin Özdebir: Karşılıksız çek sahibi ev ve araba alamamalı!

Nurettin Özdebir: Karşılıksız çek sahibi ev ve araba alamamalı!

ANKARA Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, çekte hapis cezasının kaldırılmasının ardından yükümlülüklerin yerine getirilmediğinin altını çizerek; "Karşılıksız çek sahibi ev ve araba alamamalı" dedi...



ANKARA Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, çekte hapis cezasının kaldırılmasının ardından yükümlülüklerin yerine getirilmediğini belirterek “Banka çeki verirken seçici olmalı. Bankanın mükellefiyeti de can yakıcı olmalı. Çeki keşide eden gerçek kişinin ekonomik faaliyetlerine kısıtlayıcı yaptırımlar getirilebilir. Parasını ödeyene kadar bankadan kredi alamaması, ev alamaması ve araba alamaması gibi yaptırımlar olabilir” önerisinde bulundu.
 Gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya gelen Özdebir, gündemdeki çeşitli konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Benim de 300 bin liram gitti

Çeki dolandırıcılık haline getirenlerin olduğuna dikkat çeken Özdebir, 10 yıl çalıştığı bir firma sahibinin ‘çeki ödemiyorum’ diyerek başka şirket kurduğunu söyledi. Özdebir, kendisinin de 300 bin lirasının gittiğini belirtti. Alacaklı açısından, borcun ödenmesi noktasında sıkıntı yarattığı için eski yasadaki hapis cezası uygulamasına karşı çıktıklarını kaydeden Özdebir “Bana göre yapılması gereken başka şeyler var. Banka bir kağıt çıkartıyorsa, banknot gibi bu tedavülde bulunuyorsa bunun bir ağırlığının olması lazım” diye konuştu.

Star Gazetesi

Geri Dön