29 / 04 / 2024

Nurettin Taş, Haymana'daki Tarihi Milli Park çalışmalarını inceledi!

Nurettin Taş, Haymana'daki Tarihi Milli Park çalışmalarını inceledi!

Geçtiğimiz yıl Tarihi Milli Park ilan edilen Haymana’daki çalışmaları inceleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü heyeti, bölgenin ikinci bir Çanakkale olduğunu vurguladı



Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş başkanlığındaki heyet, Bakanlar Kurulu kararıyla 8 Şubat 2015 tarihinde "Tarihi Milli Park" ilan edilen bölgedeki çalışmaları yerinde incelemek için Haymana'yı ziyaret etti. Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan ve Belediye Başkanı Özdemir Turgut tarafından karşılanan heyet müze yapılması planlanan tarihi Çaldağ İlköğretim Okulu'nu gezdi.


YILAN ESERİ'NE ANIT YAPILACAK

Okulun müze olmaya uygun olduğunu ifade eden heyet, gerekli prosedürlerin hızlandırılması konusunda çalışmalar yapılacağını belirtti. Daha sonra eski Askerlik Şubesi binasında da incelemelerde bulunan heyet, buranın Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı bir birim için kullanılabileceğini söyledi. Haymana Yılan Eseri'nde bulunan tepenin de Sakarya Meydan Muharebesi'ni simgeleyecek bir anıt için ideal bir nokta olduğu konusunda fikir birliğine varıldı.


BİN 600 ŞEHİT MEZARI BULUNDU

Daha sonra Sakarya Meydan Savaşı'nın en önemli cephelerinden Haymana Mangal Dağı'nda süren inşaat çalışmaları yerinde incelendi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, jeoradarlarla geçtiğimiz yıl başlatılan şehit mezarı tespit çalışmalarının bu yıl da hızla devam edeceğini, bugüne kadar bin 600 şehit mezarı tespit edildiğini söyledi. Sakarya Meydan Muharebesi'nin bugüne kadar yeterince tanıtılamadığını ve kitlelere bu savaşın ne kadar önem arz ettiğinin anlatılamadığını belirten Taş, Çanakkale'de yapılan çalışmaların Haymana ve Polatlı Tarihi Milli parklarında da yapılacağını kaydetti.


Geri Dön