25 / 12 / 2024

Nuri Karaduman: Gelin Tekstilkent'i ticaret merkezi yapalım!

Nuri Karaduman: Gelin Tekstilkent'i ticaret merkezi yapalım!

Tekstilkent’ teki doluluk oranını yüzde 25’lerden yüzde 75’e çıkardıklarını belirten Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaduman yatırımcılara şu şekilde seslendi: ; "Gelin Tekstilkent'i merkez yapalım"..



Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaduman, Tekstilkent’in değişmesi ve gelişmesinde yönetim olarak elbirliği içerisinde hareket ettiklerini belirtirken Yeni Akit Gazetesi’nin habercilik anlamında yaptığı katkı ile birlikte yeni ekibin önemli bir misyon üslendiğinin altını çizdi. 


Bölgenin, 1986 yılında projelendirildiğini, süreç içerisinde 300 kadarı plazada, toplam 4 bin 500 işyeriyle etkinliklerini günden güne başarılı bir ivmeyle sürdürdüklerini belirten Karaduman, “Yıllardır burayı yöneten zihniyet yer ve mülkiyetlerin dolmaması için gayret sarf etmiş. Doluluk oranının azlığında üyelerin ve yöneticilerin payı var. Uzaktan yöneticilik anlayışı bizimle birlikte değişti. Biz ekibimizle gelerek bu alana sahip çıktık” dedi.


EKİBİMİZLE UMUDU YEŞERTTİK


“Sen sahip çıkarsan Tekstilkent batmayacak” sloganıyla hareket ettiklerini, 25 Mayıs 2013’te umutsuz görünen tabloyu umuda döndürdüklerini kaydeden Karaduman, “Genel Sekreterimiz, aynı zamanda idari işler ve personelden sorumlu Maşallah Taylan Bey’in katkısı, ekonomi işlerinden, ihalelerden sorumlu başkan vekilimiz Atalay Murat Bey’in özverileri sürecin pozitif yönde seyretmesinde bize doping etkisi yaptı.  Bu ekiple işbaşı yaptığımızda ‘İlk işimiz Tekstilkent olacak’ diyerek misyon ve vizyonumuzu belirledik. 2013’te gelişimizle umutları da yapılan çalışmalarla yeşerttik” değerlendirmesini yaptı. 


SULTANHAMAM ESNAFINI BEKLİYORUZ


Her yıl her alanda yüzde 100 başarı yakalamayı prensip edindiklerini söyleyen Nuri Karaduman, “2012-2012 yılları arasında 662 mülk satılmıştı ve kasadaki boşluk 1.5 trilyonu bulmuştu” diyerek şu yorumu yaptı:  “Yönetimimiz tanıtım ve pazarlama atağına geçti. Lojistik ve ev tekstili fuarlarıyla farklılığımızı ortaya koyduk. Doluluk oranı yüzde 25’lerde iken bugün yüzde 75’lere ulaştık. Olmaz denen oldu, dolmaz denen doldu. Bölgeye umut aşılarken tadilattan tamirata altyapıdan personelimizin maaşına kadar çok sıkı ve disiplinli uygulamaya geçtik. Bizden önce yasaklar şehri olarak tanımlanan ortamı sosyal alana çevirirken yasaklara yasak getiren bir sürece geçtik.”


Tekstilkent’te 7/24 suların akmaya başladığını, yolların tüm lokasyonlara açıldığını belirten Karaduman, “Bölge hızla gelişiyor. Sultanhamam esnafını buraya bekliyoruz. Spot perde tekstilde marka olduk. Mağdurların ve mazlumların temsilcisi olacağız demiştik. 26 yıllık süreçte burası babadan oğula kalan bir yer olmuştu ama evlatlar aidat ödeyemez duruma gelmişti. 180 bin dolarlık bedeller şu an 350 bin dolarlar seviyesine çıktı. Gelecek olan kiracılar ya da yatırımcılar 2015 yılından önce gelirse kazançlı çıkacaklar. Gerek altyapı gerekse ulaşımın çözülmüş olması bizi cazibe merkezi yapmış durumda” diye konuştu.


GÜNEŞ PANELLERİ CEBİ ISITACAK


“140 bin metrekarelik, Tekstilkent’in çatısında ihale aşamasında, protokolü tamamlanmak üzere olan güneş enerjisi çalışması sürüyor. Panellere start vereceğiz” diyerek  ortak alanda enerjide yıllık  1 trilyon liralık (eski parayla) sarfiyatı milli bütçeye katkı olarak dönüştüreceklerini söyleyen Karaduman,  Yap-İşlet-Devret modelini uygulayarak kasadan maliyeti 7 milyon euroyu bulan uygulamayı da  kiralama ve boş alanları aktif değerlendirerek kasadan çıkışa meydan vermeden hayata geçireceklerini belirtti.


MİLLİ SERVETE SAHİP ÇIKMAK ŞART


Kullanılmayan 17 caddenin genişletileceğini, 450 araçlık park alanı oluşturulacağını, han tipinden bir nevi cadde tipine geçilerek yeni bir konsept ortaya koyacaklarına vurgu yapan Nuri Karaduman bu tarz çalışmalarla her işyerinin 70 bin dolara kadar değer artışı yaptığının altını çizdi. Karaduman, “Tekstilkent’te kendinden dönüşümü başlattık. Esenler ilçe ve Büyükşehir’den bu çalışmalara destek bekliyoruz. Milli servetin çöpe atılmasına müsaade etmemeliyiz. Valimizden ve belediye başkanımızdan ricamız ise Sultanhamam’a girişi azaltmak için adımlar atmaları, İstanbul’un dar alanından kurtulan firmaları bu stratejik bölgeye yönlendirmeleri” dedi.


BURASI TİCARETİN MERKEZİ


“26 yıldır  Tekstilin Kenti olmadıysa Ticaretin merkezi yapalım” dediklerini söyleyen Karaduman, Sadece Esenler’den 16 aylık periyotta  1000 kişinin işe girdiğini, her işyerinin 2’şer  kişi istihdam etmesiyle 9 bin kadar vatandaşa ekmek kapısı açmak için önlerinde engel olmadığını kaydetti. Bölgede hinderlandıyla birlikte  7 bin işyerinin olduğunu, 3 bin 200 üyelerinin bulunduğunu söyleyen Karaduman şöyle konuştu: “Tekstilkent yapı kooperatifinin devamında Tekstilkent İşletme Kooperatifi kuracağız, Bunu Tekstilkent AŞ izleyecek. Üyelerin ortak mülkiyetten değer elde etmelerini sağlayacağız. Önceden 4 banka varken şimdi tüm bankalar burada ATM açmak için yarış halindeler. Yüzde 300’lere kadar bir ciro artışı yaşandığını gördük. 242 ortak mülkiyet var ve üyelere bunu arz etmek istiyoruz.”


2017 YILINDA METRO GELİYOR


Tekstilkent markasını yükseltmek için “Yöneticiler risk almalı, elini taşın altına koymalı” diyen Karaduman, “2017 yılında Tekstilkent metrosu geliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da temel atma töreninde bulunacaklar. Ayrıca 4 bin 500 işyerinin bulunduğu mekanda mabet olmadığını fark ederek cami projemizi devreye aldık. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun da katkısıyla yasal zeminini tamamladığınız cami projemiz 2015 yılı sonunda devreye girecek. Tekstilkent  Camii Külliye niteliğinde olacak” dedi.


Cevat Kışlalı-Yeni Akit


Geri Dön