29 / 04 / 2024

Nurol GYO 400 milyon TL borçlanma aracı ihraç edecek!

Nurol GYO 400 milyon TL borçlanma aracı ihraç edecek!

Nurol GYO, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Borçlanma Araçları Tebliği'ne uygun olarak 400 milyon Türk Lirası'na kadar nominal değerde, borçlanma aracı ihraç edecek.



Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) borçlanma aracı ihracına ilişkin yönetim kurulu kararı hakkında açıklama yaptı. 

400 milyon TL'lik borçlanma aracı

Nurol GYO Yönetim Kurulu tarafından, şirket ana sözleşmesinin 6. maddesinin Yönetim Kurulu'na verdiği "tahvil ve sermaye piyasası aracı niteliğindeki diğer borçlanma senetleri çıkartma" yetkisine istinaden, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Borçlanma Araçları Tebliği'ne uygun olarak 400 milyon Türk Lirası'na kadar nominal değerde, borçlanma aracı veya araçlarının, yurt içinde halka arz edilmeksizin (tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcıya satış suretiyle) ihraç edebilmek üzere SPK'ya' borçlanma aracı ihraç belgesi onayı başvurusunda bulunulmasına karar verildi. 

Kısa vadeli krediler ödenecek

İlgili noter onaylı karar yayınlandı. Borçlanma aracı ihracından elde edilecek fon ile kısa vadeli kredilerin ödenmesi planlanırken, şirketin toplam borçlanmasında bir yükşeliş oluşmayacağı açıklandı. 

Yetki verildi

Borçlanma aracı veya araçlarının yurt içinde halka arz edilmeksizin ihraçlarının gerçekleştirilmesi, bu ihraçlara ilişkin tutar, vade, faiz ve satış şekli dahil tüm koşullarının belirlenmesi, dağırım esasları ve tahsisatlarının belirlenmesi, satışların tamamlanması ve Borsa İstanbul A.Ş.'de işlem görmesi de dahil olmak üzere, gerekli bütün işlemlerin yerine getirilmesi için Tarık Ongun, Nurdoğan Topuz, Nadir Güneş Yıldız ile Mine Sarıoğlu Gün'den herhangi ikisinin müşterek hareket etmek üzere yetkilendirilmesine karar verildi. 

Nurol GYO'nun KAP açıklaması:
Şirketimiz yönetim kurulunca, Şirket ana sözleşmesinin 6. maddesinin Yönetim Kurulu'na verdiği "tahvil ve sermaye piyasası aracı niteliğindeki diğer borçlanma senetleri çıkartma" yetkisine istinaden, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Borçlanma Araçları Tebliği'ne uygun olarak 400.000.000,00 (Dörtyüzmilyon) Türk Lirası'na kadar nominal değerde, borçlanma aracı veya araçlarının, yurt içinde halka arz edilmeksizin (tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcıya satış suretiyle) ihraç edebilmek üzere SPK'ya' borçlanma aracı ihraç belgesi onayı başvurusunda bulunulmasına karar verilmiştir. İlgili noter onaylı karar ektedir. Borçlanma aracı ihracından elde edilecek fon ile kısa vadeli kredilerin ödenmesi planlanmakta olup, Şirket'in toplam borçlanmasında bir yükşeliş oluşmayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Nurol GYO noter onaylı karar için tıklayın


Geri Dön