02 / 05 / 2024

Nurol GYO Hürriyet arsasına 330 milyon dolarlık proje gerçekleştirecek!

Nurol GYO Hürriyet arsasına 330 milyon dolarlık proje gerçekleştirecek!

Nurol GYO, 127 milyon 500 bin dolara satın aldığı Hürriyet Gazetecilik'e ait İkitelli'deki binayı yıkıp yerine konut ve ofisten oluşan 330 milyon dolarlık proje yapacak.Yeni projenin satışına bu yıl başlanacak



Zekeriyaköy Evleri, Nurol Plaza ve Nurol Residence gibi birçok gayrimenkul projesini gerçekleştiren Nurol GYO, 127 milyon 500 bin dolara satın aldığı Hürriyet Gazetecilik'e ait İkitelli'deki binalarını yıkıp yerine konut ve ofisten oluşan 330 milyon dolarlık proje yapacak.

Hürriyet yönetim binasının da içinde yer aldığı ve toplamda 58 dönümlük araziyi boş bir arsa olarak düşünerek satın aldıklarını aktaran Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, "Benim de bir dönem bu binada mimari stajımı yaptığım arsa üzerindeki tüm mevcut binaları yeni proje çerçevesinde yıkmayı planlıyoruz" dedi. Şu andaki düşüncelerinin arazi üzerinde konut yapmak yönünde olduğunu dile getiren Aykaç, "Burayı satın almadan önce yapmış olduğumuz fizibilitedeki kullanım fonksiyonları ağırlıklı konut ve ticari ünite içermekteydi. Buna rağmen yine de en iyi kullanım analizi yapacağız ve nihai projemize karar vereceğiz. Şimdiden net olan bir husus var ki o da otel ve AVM yapmayı düşünmüyoruz. Çünkü çevremizde hali hazırda 212, Starcity gibi AVM'ler var" dedi. Doğan Grubu'nun binayı 1 Temmuz tarihine kadar kullanmaya devam edeğini, Doğan Grubu'nun binadan çıkmasından sonra ise yıkım çalışmalarına başlayacaklarını belirten Aykaç, "Biz bu yıl içinde orada üreteceğimiz projenin lansmanını yaparak satışa çıkmayı düşünüyoruz" dedi. Medyatik bir yer almanın bedeli olduğunu söyleyen Aykaç, Hürriyet Medya Towers'ı (HMT) aldıktan sonra çok sayıda kişinin kendilerini aradıklarını ve ağırlıklı olarak da içerik kullanımının ne yönde olacağı şeklindeki sorulara maruz kaldıklarını söyledi.

BASIN EKSPRES YOLU EN HIZLI GELİŞEN AKS

HMT binasını satın alma kararlarında Basın Ekspres Yolunun artan popularitesinin önemli rol oynadığını kaydeden Musa Aykaç, İstwest, Mall Of İstanbul, G Plus, Nish İstanbul gibi birçok projenin yer aldığı aksın çok popüler olduğunu ve ileride üçüncü köprü çevre yolu bağlantısı ile de daha da değerleneceğini belirtti. Ayrıca, "aks üzerinde TIR parklarının da bulunduğu alana imar izninin çıkması, Mesa'nın Tema park projesi, Ege Yapı'nın başarılı Batı Şehir projesi, beş yıldızlı otellerin bölgeye gelmesi bu aksın hızlı gelişiminde önemli bir rol oynayacaktır" dedi. Aykaç, "5 yıl önce bugün bölgede yer alan projelerin yarısı yoktu. 5 yıl sonra ise bu bölge çok daha fazla dolmuş olacak" yorumunu yaptı. Şu an bölgedeki iyi projelerde metrekare fiyatlarının 2 ila 3 bin dolar olduğunu aktaran Aykaç; konutların, iş Merkezlerinin ve AVM'lerin gelişimi açısından incelendiğinde bu caddeyi yeni bir Büyükdere Caddesi olmaya aday olarak gördüklerini ve yapılacak yatırımların kurumsal ve bireysel bazda geri dönüşünün çok yüksek olacağını düşündüklerini söyledi.

ÇAĞLAYAN PROJESİ MART AYINDA SATIŞA SUNULACAK

Çağlayan'daki eski Yıldız Teknik Üniversitesi'nin 7 dönümlük arazisine yapacaklarını projeyi de anlatan Musa Aykaç, Çağlayan Adliye Sarayı'na 300 metre mesafede inşa edilen Nurol Tower'ı kurların yüksek olması ve sömestır tatili nedeni ile Çağlayan Projesi'nin lansmanını Ocak ayından mart ayına aldıklarını kaydetti.

Yıl içinde gayrimenkul projeleri için en verimli satış dönemlerinin mart-nisan- ve eylül-ekim ayları olduğunu belirten Aykaç, bu nedenle kendilerinin de Nurol GYO olarak mart-nisan gibi projeyi satışa çıkarmış olacaklarını söyledi.

29 katlı tek kule şeklinde yapılacak Nurol Tower'da ev-ofis-ev gibi yeni bir konsept kullanılacağını aktaran Aykaç şu bilgileri verdi: "Projenin konumlandırıldığı bölgenin hemen yanı başında adliye, hastane, Çağlayan yeni meydanı ve Zincirlikuyu-Mecidiyeköy gibi alanlar var. Özellikle adliyeden kaynaklanan bir avantaj söz konusu. Bu ofislere talebi artıracak. Ayrıca şehir merkezine yakınlığından dolayı da konuta olan talep fazla olunca biz bu iki fonksiyonu binada birlikte yaşatmayı düşünüyoruz. Bağımsız bölümleri tarifleyerek değil, nihai kullanıcının isteğine bırakıyoruz. Yani kişi isterse konut olarak isterse ofis olarak kullanabilir ya da kiraya verebilir".

Aykaç, bina içinde butik bir çarşı olacağını ve bu çarşının projenin olduğu kadar bölgedeki insanların ihtiyaçlarına da cevap vereceğini aktardı.


NUROL TOWER LEED GOLD SERTİFİKASINA SAHİP

Nurol GYO Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tuğba Ensari ise inşaatına başladıkları Nurol Tower'ı 2014 yılı ilk çeyreği gibi teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Ensari, "Leed Gold sertifikasına da adayız. Bu anlamda cephesinden çatısına, aydınlatmasından mekanik sistemlerine kadar son teknoloji kullanılarak maksimum enerji verimliliği esas alınarak tasarlandı.

Tamamlandığında Nurol Tower'da benzer nitelikteki binalara göre takriben yüzde 40 enerji tasarrufunu hedefiyoruz" dedi. Bunun dışında açılabilir pencereler ve artırılmış taze hava miktarları ile binada yaşayanlar üzerindeki "plaza etkisi"nin en aza indirileceğini belirten Ensari, "Bina mekanik sistemleri termal konforu dört mevsim en üst seviyede sağlayacak şekilde tasarlandı. Ayrıca Nurol Tower'da kullanılan boya ve yapı kimyasalları insan sağlığına zarar vermeyen cinsten seçiliyor. Nihai kullanıcı açısından faturalarda ciddi bir avantaj sağlanacak" şeklinde konuştu.

Gayrimenkule 3 yılda 650 milyon dolar harcayacak, sürprizler de olabilir
2015 yılına kadar 650 milyon doları aşacak yatırım hedefi içinde olduklarını aktaran Aykaç, "Çağlayan Nurol Tower projemizin yatırım değeri 150 milyon dolar, 330 milyon dolar da Hürriyet Tower'a harcayacağız. Zaten bu iki projenin yatırımı 500 milyon dolara yaklaşıyor. Bir de Zeytinburnu'nda Nakliye Ambarları projesi var. 10 aydır bu proje için görüşüyoruz. Şu anda nakliye ambarlarının faaliyet gösterdiği 128 bin metrekare büyüklüğündeki arazi için anlaşırsak projeyi MESA ve TAO ile ortak yapacağız. Maksimum 6 ay içinde imzayı atmak istiyoruz. Biz sürprizlere açık bir grubuz. Bunların dışında belki farklı projeleri de bu yıl içinde açıklayabiliriz. HMT bunun ispatı oldu" açıklamasını yaptı.Yaptıkları projelerle 2015 yılına kadar ilk 5 GYO arasında yer almak gibi hedefleri olduğunu da kaydeden Musa Aykaç, "Şu an borsada 24 GYO var. 2015 yılında bu sayı 35 olur. Biz de bu sayı içinde ilk 5'te olmayı hedefliyoruz" dedi.

Fikirtepe'de şimdilik gözlemciyiz, bir master planı olursa gireriz

Kentsel dönüşüm kapsamında olan Fikirtepe ile ilgilendiklerini ancak imza aşamasına geldikleri bir proje olmadığını belirten Musa Aykaç şöyle konuştu:

"Şu anda burada biraz gözlemciyiz. Çünkü mal sahiplerinin şu anda istedikleri oranlar ve ek şartlar fizibiliteyi eksi yöne çevirmekte. Mal sahipleri projelerden yüzde 55-60 gibi oran istiyor. Üstüne taşınma ve üç yıllık kira bedelleri isteniyor. Yatırımcının burada yer alabilmesi için kendini biraz güvenli tarafta hissetmesi gerekir. Ancak Fikirtepe'de sadece ben kazanayım mantığı var", bu nedenle bölgedeki insanların sadece yüzdeye odaklanmaması önerisinde bulunan Aykaç, "Bu iş yarım kalır mı, biter mi, kalitesi ne olur, sonuçta o kiralar ödenir mi, bunlara da baksınlar. Biz Nurol GYO olarak diyoruz ki 'ben bir tane daire satamasam da grubumun gücünden dolayı senin projeni bitiririm'. O yüzden karşı tarafın gücüne de bakılması gerekir."

"Biz bugünkü şartlar dahilinde girmeyiz" diyen Aykaç, "Oraya bir master plan yapılıp o teklif üzerinden grupların girmesi daha doğru olurdu. Bu olmadığı sürece büyük grupların girmesinden çok lokal bazdaki grupların girmesi daha pratik olacak" yorumunu yaptı.

Basın Ekspres Yolu'nda karma projeler artıyor, kazanç oldukça yüksek

Tuğba Ensari, Halkalı'nın konut projeleri açısından hızlı bir gelişim gösterdiğini belirterek, "İstanbul nüfusu her geçen yıl artıyor. İstanbul'daki 17 milyon nüfusun yüzde 65'i Avrupa, yüzde 35'i Anadolu yakasında oturuyor. Nüfus yoğunluğunun da en fazla olduğu ilçe Bağcılar ilçesi. Basın Ekspres yolu da otel, konut, ofis ve AVM'nin bir arada geliştiği bir yer. Ayrıca karma projelerle verimli ve konforlu bir yaşam alanına dönüştü" dedi. Bu cadde üzerinde projelerin uzun yıllara yayılmadan hızıa geliştiğine işaret eden Ensari, "Bu bölgeye güçlü ivme katıyor. Burada da kazanç oldukça yüksek olacak" dedi.
Leyla İlhan/Dünya


Geri Dön