01 / 05 / 2024

Nurol GYO, Ödül İstanbul'dan 197 milyon TL'lik 30 adet konutu aldı! 

Nurol GYO, Ödül İstanbul'dan 197 milyon TL'lik 30 adet konutu aldı! 

Nurol GYO, Ödül İstanbul'dan 197 milyon TL'ye bedelle 30 adet konutu satın alıyor. İşte ayrıntılar...



Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) devam eden projeden taşınmaz alımı hakkında açıklama yaptı. 

Nurol GYO Yönetim Kurulu'nun 4 Nisan 2024 tarihli aldığı karar kapsamında, Özyurtlar Gayrimenkul Danışmanlığı ve İnşaat Sanayi A.Ş ("Özyurtlar") ile akdedilen 14 Aralık 2023 tarihli Sözleşme kapsamında; İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, Kıraç köyü, 1001 ada 14 parselde kayıtlı taşınmazdaki "Ödül İstanbul Projesi" nde bulunan konut niteliğindeki, 30 (otuz) adet bağımsız bölüm için opsiyon hakkının kullanılması şartıyla ek protokol imzalanmasına karar verildi. 

Nurol GYO tarafından, Ödül İstanbul projesinde yer alan 30 adet konutu bir ödeme planı dahilinde 2024 Eylül ayına kadar ödenecek şekilde, toplam 197 milyon TL (KDV dahil) bedel ile satın alınması için Özyurtlar ile bir ek protokol akdedileceğini açıkladı. 

Nurol GYO, Ödül İstanbul dan 197 milyon TL lik 30 adet konutu aldı! 

Nurol GYO'nun söz konusu alımı bir hafta içinde tamamlayacağı belirtilirken, söz konusu alımın olumlu bir gelişme olduğu ifade edildi. 

İşlem bedelinin ortaklığın yönetim kurulu karar tarihinden önceki altı aylık günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması baz alınarak hesaplanacak şirket değerine olan oranı: Yüzde 8,24 

Alım bedelinin ortaklık ödenmiş sermayesine oranı: Yüzde 58,16 

Alım bedelinin ortaklığın kamuya açıklanan son finansal tablosundaki aktif toplamına oranı: Yüzde 5,15

Alım bedelinin ortaklığın kamuya açıklanan son finansal tablosundaki maddi duran varlıkların net değerine oranı: Yüzde 344,15 

İşlem bedelinin ortaklığın kamuya açıklanan son yıllık finansal tablolara göre oluşan hasılat tutarına oranı: Yüzde 144,54 

Nurol GYO, geçtiğimiz yılın sonunda da Ödül İstanbul projesinden alım yapılacağını duyurmuştu. Bu kapsamda Ödül İstanbul projesinde yer alan konut niteliğindeki 60 adet bağımsız bölümün, toplam 331 milyon 900 bin TL (KDV dahil) bedel ile satın alınmasına karar verildiği belirtildi. 

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul'da konut sayısı değişti! 478 adet konut ve 27 adet dükkan olacak! 

Kızılbük Thermal Wellness Resort'ta bugüne kadar 26 bin 919 adet devre mülk satıldı! 5.7 milyar TL'lik ciro!

Vakıf GYO, Cubes Ankara'daki gayrimenkullerini 628 milyon TL'ye sattı! 


Geri Dön