30 / 04 / 2024

Nurteks Tekstil ünlü futbolcular için çim halı saha yapıyor!

Nurteks Tekstil ünlü futbolcular için çim halı saha yapıyor!

FIFA onaylı futbol sahalarına çim halı üreten Nurteks Tekstil, 50 ülkeye ihracat yapıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Nalbant, golf, koşu parkuru, basketbol sahaları, tenis gibi spor dalları için de üretim yaptıklarını söyledi



Şirketin halıları restoranlardan çocuk parklarına, mimariye kadar pek çok alanda kullanılabiliyor.Türkiye'yi 'halı saha' ile tanıştıran Nurteks Tekstil, çim halılarını FIFA onaylı 36 futbol sahasına yerleştirdi. Dünyaca ünlü futbolcuların üzerinde top koşturduğu çim halıları üreten şirket, ihracat yaptığı ülke sayısını 50'ye çıkardı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Nalbant, yatırımları artık ihracatı artıracak şekilde planladıklarını söyledi. Satışın yüzde 40'ını Avrupa ülkeleri, Ortadoğu, Türk cumhuriyetleri ve Uzakdoğu başta olmak üzere yurtdışına yaptıklarını belirten Nalbant, üretim kapasitesini artırmak için makine satın aldıklarını kaydetti.

Şirketin ilk üretim tesisi olan Çorlu merkez fabrikası 22 bin metrekare alana kurulu. Çerkezköy'de geçen yıl inşa edilen tesis ise 60 bin metrekare alanı kaplıyor. 2012'de de yatırımları sürdüreceklerini ifade eden İbrahim Nalbant, "Baskılı halıda iki makinede süren üretimimizi iki yeni makineyle artırmayı planladık. Nurteks, üretim kapasitesinin yanı sıra baskı tekniği olarak da piyasaya yenilikçi ürünler sunacak. Halı sırtı kaplama hatlarımızla yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Önümüzdeki beş yılda 50 milyon Euro'luk yatırım yapacağız." dedi. Nalbant, iki fabrikada yıllık 5,5 milyon metrekare çim halı üretimi gerçekleştirdiklerini kaydetti. 2000 yılından bu yana duvardan duvara halı üretimine başladıklarını vurgulayan Nalbant, geçen yıl Çerkezköy'de inşa ettikleri yeni fabrikada doğadaki her rengi elde edebilecek teknolojiyi kurduklarını ifade etti. "Sahalara özel futbol ürün gamıyla futbolcuların suni çim üzerinde, doğal çimde olduğu gibi maksimum hareket kabiliyeti sağlıyoruz." diyen Nalbant, golf, koşu parkuru, basketbol sahaları, tenis ve çim hokeyi gibi spor dalları için de üretim yaptıklarını söyledi. Şirketin ürünleri yalnızca spor alanlarında değil, dekorasyondan zaruri izolasyona kadar çok geniş yelpazede kullanılabiliyor. Restoranlardan saunalara, çocuk parklarından bina giydirmelerine, peyzajdan mimariye kadar pek çok alanda tercih ediliyor.

Şirket 130 çeşit sentetik çim, 200 çeşit halı imal edebiliyor. 9 ürün patentine sahip şirketin, yönetim ve üretim kalitesi uluslararası derecelendirme şirketi Moody International tarafından da onaylanmış. 2001 yılında UEFA'nın doğal çime alternatif kabul ettiği suni çim sistemlerinde profesyonelleşmeye başlayan Nurteks, Avrupa Sentetik Çim Organizasyonu'na (ESTO) asli üye olmuş. Şirketin çim grubunda yer alan Athletic Grass ürünü, International Tennis Federation Category 5-Fast sertifikasına sahip. Bu sertifikayla küresel pazarda da güvenilirliğini tescilleyen şirket, 200 kişiye iş sağlıyor.

Nurteks'in kurucusu İbrahim Nalbant, daha çocuk denebilecek yaşta Malatya'dan İstanbul'a çalışmak üzere gelmiş. Yolu tekstilin ana merkezi Sultanhamam'a düşmüş. Uzun yıllarını tekstil işinin tüm inceliklerini öğrenerek geçiren Nalbant, 1972'de Sultanhamam'da yüzde yüz Türk sermayeli bir firma olarak Nurteks'i kurmuş. 40 yılı aşkın bir süreden beri zemin halıları konusunda imalat yapan Nurteks, 1983'te sentetik çim üretiminde Türkiye'de de bir ilki başlatmış. Suni çim pazarının lideri olan Nurteks, sentetik çimi sadece futbol sahalarında kullanılmaktan çıkararak golften çevre mimarisine, cephe giydirmeden evde aksesuar olarak kullanımına kadar pek çok alana girmesine öncülük etmiş.

Zaman


Geri Dön