14 / 05 / 2024

Nysa antik kenti ziyaretçilerini bekliyor!

Nysa antik kenti ziyaretçilerini bekliyor!

Sultanhisar ilçesinde önemli bölümü gün yüzüne çıkarılan Nysa Antik Kenti'nde kazı çalışmaları devam ediyor.Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti, kazı sponsoru olduğu Menderes Nysa'sı olarak da adlandırılan antik kenti ziyaret etti.




Sultanhisar ilçesinde önemli bölümü gün yüzüne çıkarılan Nysa Antik Kenti'nde kazı çalışmaları devam ediyor.


Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti, kazı sponsoru olduğu Menderes Nysa'sı olarak da adlandırılan antik kenti ziyaret etti.  Ankara  Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi ve Nysa kazıları bilimsel danışmanı Yrd. Doç. Dr. Serdar Hakan Öztaner'den kazı çalışmaları hakkında bilgi alan heyet, sponsorluklarının süreceği bilgisini verdi.


Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, Kültür Ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde tarihi gün ışığına çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, "Anadoluda yaşayan medeniyetlerin tarihinin gün yüzüne çıkarılmasını önemsiyoruz. Buraya maddi desteğimiz devam edecek. Uzun yıllardır verdiğimiz destek ile el ve güç birliğiyle gelinen bu nokta hepimizi heyecanlandırıyor. Çalışmalara olan katkılarımız artarak sürecek" dedi. 


Öztaner ise M.Ö. 3. yüzyılda kurulduğu belirlenen Nysa Antik Kenti kazı çalışmalarıyla önemli bir bölününün gün yüzüne çıkarıldığını, kentin özellikle Roma döneminde önemli bir eğitim ve kültür merkezi olduğunu ifade etti.



Hürses


Geri Dön