27 / 04 / 2024

O ilde 27 bin konut mart ayında hak sahiplerine teslim edilecek!

O ilde 27 bin konut mart ayında hak sahiplerine teslim edilecek!

​​​​​​​Diyarbakır’da, yapılan deprem konutları hızla yükseliyor. İlk konutlar, mart ayınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle hak sahiplerine teslim edilecek. 27 bin konutun yapılacağı mahalle, 100 bin kişinin ikamet edeceği modern bir kente dönüşecek.



6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yıkıma yol açtığı Diyarbakır'da,  TOKİ  tarafından inşa edilen deprem konutlarının yapımı hızla devam ediyo. Mimari çağdaş yapısı ile ön plana çıkan 2 bin 400 konut, depremzedeye resmen bahar müjdesi olacak. Deprem konutları, kentten 20 kilometre uzaklıkta Karacadağ eteklerindeki Oğlaklı Mahallesi’nde, sağlam ve kayalık zemin üzerine inşa ediliyor.

İnşası biten ilk evler, 2024 yılı Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle hak sahiplerine teslim edilecek. Zaman içerisinde 27 bin konutun inşa edilecek Oğlaklı Mahallesi'nde 100 binin üzerinde bir nüfusun ikamet edeceği yeni bir kent kurulması amaçlanıyor. Şehirde yapılması planlan hafif raylı sistem, ulaşımı rahatlatması bakımından deprem konutlarına kadar gidecek. Alt yapı çalışmaları büyük oranda sona eren konutların bulunduğu bölgede ağaçlandırma işlemi de yapıldı.

O ilde 27 bin konut mart ayında hak sahiplerine teslim edilecek!

YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJESİ KAPSAMINDA YENİ KONUTLAR YAPILIYOR

Öte yandan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen 11 kentin hızla ayağa kaldırılması ve depremzedelerin konutlarına kavuşmaları için hayata geçirdiği Yerinde Dönüşüm Projesi'nde başvurular sürüyor. 

Afetzedeler, inşaatların aşamalarına göre 750 bin TL hibe, 750 bin - 1 milyon TL arasında da kredi çekerek konutlarını yapmaya başlıyor. 

Ayrıca, Gaziantep'te de müracaatlarına onay verilen yaklaşık 300 depremzedenin evlerinin inşaatı sürüyor. 

Depremin etkilediği Şehitkamil ilçesine bağlı Erikli Mahallesi'nde Yerinde Dönüşüm Projesi'nden faydalanan Eren Şenyer , projeyle aldığı desteklerle konutunun inşaatına devam ettiğini dile getirdi. 

O ilde 27 bin konut mart ayında hak sahiplerine teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkililerinin denetimindeki müttehittin konutunu yaptığını dile getiren Şenyer, "Bu denli hızlı ilerleyeceğini hiç tahmin etmemiştim. Bizim mahallede 17 proje onay aldı. Bir kısmının zemin etüdü yapılıyor. Bir bölümünün ise inşaatı devam ediyor" dedi.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Artık ev sahibi istediği saatte müşteri getiremeyecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’tan kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Kentsel dönüşüme ihtiyaç var’

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!


Geri Dön