Kent Haberleri

O ilde kiralar yüzde 100 arttı! Kiralık evlere savaş dopingi!

Turizmin cenneti olarak nitelendirilen Antalya’da konut kiralarında yüze 100'e ulaşan artışlar yaşandı. Öyle ki Antalya'ya giden öğrenciler ve memurlar fahiş fiyatlar sebebiyle ev bulmakta güçlük çekiyor...  Savaştan kaçan Rusların ve Ukraynalı vatandaşların “güvenli liman” şeklinde değerlendirdikleri Türkiye’de kalacak yer açısından yöneldikleri kentlerin ilk sırasında Antalya bulunuyor

Turizmin cenneti olarak nitelendirilen Antalya’da Kovid-19 salgınından önce ve sonra görülen göç dalgası şimdilerde de Ruya-Ukrayna savaşı sebebiyle sürüyor.  Savaştan kaçan Rusların ve Ukraynalı vatandaşların “güvenli liman” şeklinde değerlendirdikleri Türkiye’de kalacak yer açısından yöneldikleri kentlerin ilk sırasında Antalya bulunuyor. 

Şehrin pek çok yerinde konut kira fiyatları yüzde 100 oranında yükselirken konut sahipleri de kiralarını 1 senelik peşin ödeyen yabancılara evlerini veriyor.

Peki Antalya'da kiralık konut piyasasında son durum ne? Kiralık konut fiyatları ne kadar arttı? İşte ayrıntılar ve Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar'ın konuyla ilgili o açıklamaları... 

 

“PANDEMİ SONRASINDA PİYASA HAREKETLENDİ”

Kovid-19 salgının ardından emlak sektöründe hareketlenme yaşandığının altını çizen Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar, konuyla ilgili olarak Türkiye’nin pek çok kentinden, Avrupa, Asya, İran ve Ortadoğ’dan Antalya’ya uzun senelerdir göç durumunun olduğunu belirtti. Son zamanlarda salgınla beraber bu göçün artış gösterdiğine vurgu yapan İsmail Çağlar, "Göçün yoğun olması sebebiyle mevcut kiralık ve satılık konutlara talep artı. Talebin yükselmesiyle beraber kiralık ve satılık konut bulmakta sıkıntı yaşandı" diye konuştu. 

Bu durumun da konut satış fiyatlarında ve kira fiyatlarında artışı getirdiğini dile getiren Çağlar, "Bir ay önce başlayan Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşta var olan durumu ikiye katladı. Bunda dolayı kiralık ve satılık ev fiyatları yüzde 100’ün üzerine çıktı" açıklamasında bulundu. 

Bu gelişmelerin Antalyalı vatandaşların yaşamlarına olumsuz yansıdığının altını çizen Çağlar, Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın ardından 3 bin TL olan konut fiyatlarının 13 bin TL'ye kadar yükseldiğine dikkat çekti.

“TALEP ÇOK EV YOK”

Sözcü'den İsmail Akın'ın haberine göre; şu anda kiralık ve satılık konut talebinin oldukça fazla olduğuna ancak konut bulunamadığına vurgu yapan Çağlar, konuyla ilgili olarak Antalya'ya gelen öğrencilerin ve memurların konut bulamadığını; kira fiyatlarının çok uçuk olduğunu belirtti. "Kente gelen Rus ya da Ukraynalılar bile 3-5 kişi birleşik ev tutuyor" diye konuşan Çağlar, problemin temelinde şehir merkezinde yeni konut inşası için arsa olmamasının yer aldığını ifade etti. 

Antalya'da kira bedelleri 3 kat arttı! Yabancıların yeni gözdesi!

İstanbul'da yıllık artış yüzde 112,3 oldu! Konutta fahiş kira krizi...