21 / 05 / 2024

O ilde sıfır ev fiyatları 5-6 milyon TL'den başlıyor: Ruslar emlakçılık işine de girdi! 

O ilde sıfır ev fiyatları 5-6 milyon TL'den başlıyor: Ruslar emlakçılık işine de girdi! 

Rus vatandaşlar, Alanya’da şimdi de pansiyonculuk işine başladı. Bazı Rusların Whatsapp ve Telegram grupları üzerinden yine Ruslar için ilçede kaçak pansiyonculuk yaptığı ile ilgili gelen şikayetler ise çoğaldı. İşte ayrıntılar...



Sözcü Gazetesi'nden Hülya K. Oruçoğlu'nun haberine göre; Ruslar, kiralama için ağırlıklı olarak ya internet sitelerini kullanıyor ya da yalnızca bu konu için oluşturdukları Whatsapp ve Telegram grupları üzerinden iletişim kuruyor. Denetimlerin yetersiz olması sebebiyle ilçedeki yasa dışı konut kiralama da engellenemiyor. 

Alanya Emlakçılar Derneği Başkanı Özgür Erbaş, yasadışı konut kiralama şikayetlerinde yükseliş yaşandığının altını çizdi ve "Alanya'da ev alan bazı Ruslar, Türkiye'ye gelmeden evini kaçak olarak kiralıyor. Kiralama için ağırlıklı olarak Rus sitelerini kullanıyorlar. Yalnızca bu konu için kurdukları Whatsapp ve Telegram grupları var" şeklinde konuştu. 

Özgür Erbbaş, Alanya'da sektörün biraz Rusların eline geçtiğinin altını çizdi. 

Gelen şikayetleri CİMER'e ve emniyet mensuplarına bildirdiklerine de dikkat çeken Erbaş, söz konusu açıklamasında emniyet mensuplarının da ilgili adreste birini bulamadıklarında işlem yapamadıklarını belirtti. 

O ilde sıfır ev fiyatları 5-6 milyon TL den başlıyor: Ruslar emlakçılık işine de girdi! 

Denetimlerin artırılması gerektiğine vurgu yapan Özgür Erbaş, "Bu tür olaylarda ilgili birimler il müdürlükleri. Alanya 40 bin nüfusu yazın 1 milyona çıkan çok büyük bir ilçe. Antalya, Alanya arası 130 kilometre" dedi ve bu konuda acilen bir adım atılması gerektiğini dile getirdi. 

Erbaş, günlük konut kiralamada ilgili kişinin konutu için resmi olarak Maliye'ye ve ilgili vergi dairesine başvuru yapması gerektiğinin altını çizdi ve "İlgili kişinin pansiyoncular odasına kayıt yaptırması gerekli. Bize göre binanın yüzde 60'ı onay vermeden, konut kiralama belgesi verilmemeli" şeklinde konuştu. 

Özgür Erbaş, Türkiye'de artık günlük konut kiralama işinin çığırından çıktığını vurguladı.

O ilde sıfır ev fiyatları 5-6 milyon TL den başlıyor: Ruslar emlakçılık işine de girdi! 

İlçedeki Rus nüfusunu işaret eden Özgür Erbaş, "Alanya'da Mahmutlar bölgesi için artık Rus ilçesi diyebiliriz. Rusların arasında ne yazık ki kaçak emlakçılık yapanlar var" diyerek fiyatlara da değindi. 

Ev fiyatlarındaki yükselişe ilişkin "Sıfır dairenin fiyatı 5-6 milyon TL'den başlıyor. Bir buçuk yıldır çok az sayıda Türk'e daire sattık. O satışlarda da alıcı ya dairesini takas etti ya da mirastan gelen para ile ev aldı" açıklamasında bulunan Erbaş, artık kimsenin para biriktirip konut alamayacağını söyledi. 

Dul ve yetim aylığı Temmuz zammıyla tam bu kadar olacak! Tek tek rakam verildi! Rakamları gören buz kesti!

Gram altın 1642 TL! Çeyrek, tam, yarım ne kadar, kaç TL? İşte güncel altın fiyatları...

Benzin, motorin, LPG fiyatları rekorda! ÖTV oranları arttı: Benzin 35 TL'yi, motorin 33 TL'yi aştı! 

Geri Dön