27 / 04 / 2024

O ildeki çimento fabrikasının inşaatına vatandaşlardan 'dur' emri sonuç verdi! İnşaat mühürlendi!

O ildeki çimento fabrikasının inşaatına vatandaşlardan 'dur' emri sonuç verdi! İnşaat mühürlendi!

Muğla Deştin’deki tamamı orman ve tarım arazilerinden oluşan 7 bin 751 dönümlük alanda yapımı devam çimento fabrikasına karşı vatandaşların çabaları karşılık buldu ve inşaat mühürlendi.



Muğla Deştin’deki tamamı orman ve tarım arazilerinden oluşan 7 bin 751 dönümlük alanda yapımı devam çimento fabrikasına karşı açılan davada geçen günlerde Muğla 2. İdare Mahkemesi projeye verilen ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu’ kararının hukuka uygun olmadığını belirtti. Vatandaşların da tepkileri ve eylemleri sonrası inşaat mühürlendi.

RUHSATI DA İPTAL EDİLSİN...

Menteşe Belediyesi inşaatı devam eden fabrikaya mühür vurulduğunu vatandaşlarla paylaşırken, Deştinli vatandaşlar belediye tarafından verilen ruhsatın da iptal edilmesini istedi.

O İLDEKİ İNŞAAT DURDURULDU!

Muğla Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Deştin’deki tamamı orman ve tarım arazilerinden oluşan 7 bin 751 dönümlük alanda gerçekleştirmek istediği çimento fabrikası için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan ‘ÇED Olumlu’ kararı aldı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre: karardan sonra fabrika yapımına başlandı. Fakat duruma karşı çıkan köylüler ve yaşam savunucuları mahkemeye başvurdu. Bakanlığa karşı açılan davada atılan 9 kişilik bilirkişi heyeti köylülerin lehine karar verdi.

Bir yılı aşkın süredir devam eden direnişin de sonucuyla birlikte Muğla 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararda, “Muğla Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait Entegre Çimento Fabrikası ve Hammadde Ocakları Projesi’ne dair dava konusu ÇED olumlu kararında hukuka uyarlılık bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır” denildi.

Karar için Danıştay yolu açık bırakılırken, kararın hemen ardından projeye ruhsat veren Menteşe Belediyesi inşaatı mühürledi. Ancak Deştinliler ve yaşam savunucuları belediyenin verdiği ruhsatın da iptal edilmesini istedi. 

O ildeki çimento fabrikasının inşaatına vatandaşlardan dur emri sonuç verdi! İnşaat mühürlendi!

BİZİM GÖZÜMÜZDE SAYGINLIK KAZANDIR!

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Deştin Çevre Platformu’ndan Haluk Özsoy, “Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, ‘ÇED iptal olsun, ruhsatı da iptal ederiz’ dedi.

Bizim ruhsat iptali için açtığımız dava da ÇED iptal davasına bağlandı. Mahkeme süreci tamamlandığında kazanmış olacağız. Ancak Menteşe Belediyesi atik bir şekilde ruhsatı iptal ederse Muğlalıların gözünde saygınlık kazanır” dedi.

Cengiz İnşaat'tan sonra bir kötü haber de Ağaoğlu'na

Yapı ruhsatı iptal edilen Cengiz İnşaat'tan Bodrum açıklaması

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti


 


Geri Dön